23948sdkhjf

Tonvis med ruttet kött hos Södertäljebutik

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Inspektörer fann fyra ton ruttet kött och mängder av fisk som torkades på bland annat element.

I december förra året öppnade en ny fisk- och köttbutik i Södertälje, och några dagar efter öppningen besökte kommunens inspektörer butiken.

Väl på plats märkte man att det luktade väldigt illa i lokalen, vilket förklarades i och med att man hittade ruttet lamm, fisk, lever och hjärta från fågel som låg staplat i öppna tråg – vikten på det ruttna köttet uppskattades till fyra ton, rapporterar SVT Nyheter Södertälje.

Därtill saknade handlaren både korrekta dokument och salmonellaintyg.

Förklaringen från handlaren var att man köpt in för mycket varor, samtidigt som en konkurrent tagit butikens kunder. Köttet skulle egentligen slängts, men handlarens lastbil var trasig.

– Det är inte heller helt okej eftersom animaliska livsmedel måste tas om hand på ett säkert sätt, säger miljöinspektören Mathias Blomqvist till SVT.

Kommunens miljökontor såg senare till att köttet destruerades. Men historien kring butiken tog inte slut där.

Vid ett kontrollbesök i april hittades mängder med fisk som torkades, på ställen som inte var anpassade för produktionen – på ett element, i smutsiga utrymmen och längs väggarna, skriver tv-kanalen.

Handlaren hade inte rapporterat att verksamheten ändrats till att inkludera torkning av fisk, och hade heller inte några rutiner för hur torkningen skulle gå till.

Det ledde i sin tur till att miljönämnden beslutade att förbjuda torkning av fisk i lokalen, samtidigt som handlaren måste göra sig av med all torkad fisk.
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Varannan Netto-kund ratar Coop

Experten förvånad: ”Snudd på förmätet att tro att det bara går att byta skylt”.

Här är City Gross nya convenience-butiker

Krönika
"Vi måste bli bättre på att hantera nyheter"

Casinos ägare skramlar för räddning

Utmanaren pilottestar Amazon Go-koncept i Stockholm

Det nya Grab and go-konceptet ska ta kedjan in i den tekniska framtiden.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Hälsingestintan i konkurs – mobila slakteriet får inte ihop ekonomin

Arkiv

City Gross om nya city-butikerna: ”Utesluter inte franchise”

Dagligvarugalan
Sista chansen nominera till Dagligvarugalan

Årets butik-juryn har varit landet runt för att hitta de bästa kandidaterna.

Krönika
"Visst kan man tävla i innovationer"

Dämpad vår för livsmedelsföretagen

Glutenfritt bageri till Ica – via Fazer

Ica Nära-handlare bygger egen bistro

Kraftig kritik mot livsmedelskontrollerna

På nytt jobb
Ny CDO på Ica: "Kraft till tech"

Direkten öppnar i Baronen

På nytt jobb
Skånemejerier med ny hållbarhetschef

Coop lägger ned – på grund av gruva

Ica rullar ut cykeldepåer: ”Moduler med pumpar och laddare”

Coop börjar med hundparkeringar

Nätverk med livsmedelshandlare spar energi

Forskning visar: fräscha dörrar är effektiva

Tuff resa mot rätt temperatur

Energiomställning är en svår resa då butiks-besöket ska vara attraktivt

De kan vinna ekopris

City Gross cateringförvandling ger effekt

Norska laxdöden kan kosta miljard

Icahandlare rasar mot detaljplan: ”Ett hot mot vår verksamhet”

På nytt jobb
Ny kommunikationschef på Orkla

Ledare
”Personalen i skuggan av tekniken”

Coop tar in omtalad vegoburgare

Kraftig fläskprisökning – snart i Sverige

Kopparbergs backar

På nytt jobb
Han går från Spotify till Gastrofy

Zetadisplay visar stark tillväxt

Ekobutik i konkurs

Få kunder anmäler prisfusk

Ica går över till svenskodlade plommontomater

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.162