23948sdkhjf

Färre ägare i charkföretaget

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Fem ägare blir tre hos Jakobsdals charkuteri – som i samband med ägarförändringarna behöver rekrytera ny vd.

Familjeföretaget Jakobsdals charkuteri genomgår flera förändringar: i och med att två av de fem delägarna i bolaget väljer att lämna sina anställningar övertar de tre återstående ägandet i bolaget – samtidigt påbörjas rekryteringen av ny vd.

Det är bolagets vd Maria Skårberg och fabrikschefen Susanne Tinér som valt att gå vidare vilket innebär att Magnus Pettersson (försäljningschef), Annika Plantoft (marknadschef) och Hans Pettersson (produktutvecklare) står kvar som de tre delägarna i Göteborgsföretaget.

– Jag och mina syskon, Hans och Annika, är väldigt glada och stolta att familjeföretaget Jakobsdals charkuteri lever vidare i samma anda tillsammans med alla våra fantastiska medarbetare, säger försäljningschefen Magnus Pettersson i en kommentar.

Läs också: Charkbolagets styrelsemedlem blir ny vd

I och med att vd:n lämnar ska Jakobsdals nu påbörja en vd-rekrytering, där man siktar mot att rekrytera externt. I samband med sökandet efter en ny vd kommer också en rekrytering av ny fabrikschef att dras igång.

Tills dess att nya vd:n är på plats tar ekonomichefen Louise Hedström över som tillförordnad vd, meddelar Jakobsdals.

Charkföretaget, som har både huvudkontor och produktion i Göteborg, har i dag omkring 100 anställda och omsatte drygt 250 miljoner kronor enligt senaste årsredovisningen.
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Krönika
"Vi måste bli bättre på att hantera nyheter"

Här är City Gross nya convenience-butiker

Varannan Netto-kund ratar Coop

Experten förvånad: ”Snudd på förmätet att tro att det bara går att byta skylt”.

Casinos ägare skramlar för räddning

Utmanaren pilottestar Amazon Go-koncept i Stockholm

Det nya Grab and go-konceptet ska ta kedjan in i den tekniska framtiden.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

City Gross om nya city-butikerna: ”Utesluter inte franchise”

Arkiv

Hälsingestintan i konkurs – mobila slakteriet får inte ihop ekonomin

Dagligvarugalan
Sista chansen nominera till Dagligvarugalan

Årets butik-juryn har varit landet runt för att hitta de bästa kandidaterna.

Krönika
"Visst kan man tävla i innovationer"

Ica Nära-handlare bygger egen bistro

Dämpad vår för livsmedelsföretagen

Glutenfritt bageri till Ica – via Fazer

Kraftig kritik mot livsmedelskontrollerna

På nytt jobb
Ny CDO på Ica: "Kraft till tech"

Direkten öppnar i Baronen

På nytt jobb
Skånemejerier med ny hållbarhetschef

Coop lägger ned – på grund av gruva

Ica rullar ut cykeldepåer: ”Moduler med pumpar och laddare”

Coop börjar med hundparkeringar

Nätverk med livsmedelshandlare spar energi

Forskning visar: fräscha dörrar är effektiva

Tuff resa mot rätt temperatur

Energiomställning är en svår resa då butiks-besöket ska vara attraktivt

De kan vinna ekopris

City Gross cateringförvandling ger effekt

Norska laxdöden kan kosta miljard

Icahandlare rasar mot detaljplan: ”Ett hot mot vår verksamhet”

På nytt jobb
Ny kommunikationschef på Orkla

Ledare
”Personalen i skuggan av tekniken”

Coop tar in omtalad vegoburgare

Kraftig fläskprisökning – snart i Sverige

Ekobutik i konkurs

Kopparbergs backar

På nytt jobb
Han går från Spotify till Gastrofy

Zetadisplay visar stark tillväxt

Få kunder anmäler prisfusk

Ica går över till svenskodlade plommontomater

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.157