23948sdkhjf

De ska främja fisk- och skaldjursbranschen

Första styrelsen för nya Föreningen Fisk och Skaldjursrådet utsedd.

Viktiga frågor som Fisk och Skaldjursrådet driver är;

- Vara talesman för branschen i fråga om HAVs spårbarhetssystem tillsammans med Svensk

Dagligvaruhandel

- Revidera och utveckla tidigare framtagna branschriktlinjer för fisk och skaldjur

- Märkningshandbok

- Reviderade branschriktlinjer för sill

- Tolkning av angivande av första nedfrysingsdatum på konsumentförpackningar

Den nya fristående organisationen Fisk och Skaldjursrådet har valt en första styrelsen bestående av Martin & Serveras hållbarhets- och kvalitetsdirektör AnnaLena Norrman, Susanna Wadegård, chef för Axfoods kvalitetsavdelning, Ulf Fransson, ordförande i Medlemsrådet Fisk och Skaldjursrådet Stella Polaris, Erika Rapp som är kvalitets- och miljöchef hos Menigo samt Martin Feldt vd i Feldts Fisk och som också blir organisationens ordförande.

Styrelsen valdes under det första årsmötet som hölls 15 maj.

Den nya fristående organisationen är sprungen ur Föreningen Fryst och Kyld Mat och dess föregångare Djupfrysningsbyrån och innevarande år blir organisationens första verksamhetsår.

Fisk och Skaldjursrådet välkomnar både fabrikanter och grossister inom både retail och foodservice och uppdraget blir att bland annat representera och vara talesman för branschen mot exempelvis myndigheter, svara på remisser, samt att verka för att en hög redlighet upprätthålls och generellt driva frågor för att främja och utveckla branschen.

- Vi har många utmaningar i sjömatsbranschen framför oss och att det därför viktigt med en förening som kan ha en helikoptersyn och kan föra branschens talan. Inte minst visar det framgångsrika arbetet med att få HAVs spårbarhetssystem mer anpassat till marknaden hur viktigt det är med en enad bransch. Styrelsens representation visar också att man i företagen sätter stor vikt vid de frågor föreningendriver, säger Martin Feldt, nytillträdd ordförande i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079