23948sdkhjf

Svenska foodtechbolaget expanderar utomlands

Northfork i samarbete med dansk dagligvarujätte.

Northfork, tidigare Gastrofy, vars tjänst går ut på att konvertera recept till produkter i realtid som finns lagerlagda hos livsmedelsbutikerna, och som har både Ica och Coop som kunder kommer nu att ta steget utanför landets gränser – först till danska Coop.

– Vi vet det kan vara svårt att tid att planera och handla måltiderna för en vecka. Med denna tjänst optimeras dessa två steg och våra kunder får en personlig och flexibel meny levererad till dörren säger Morten Viktor, vd på Coop.dk i en kommentar.

Tjänsten har samma namn som förut; Gastrofy och lanserades under onsdagen den 16 maj och kommer att kunna användas i hela Coops sortiment av butiker.

– För oss var det viktigt att lansera med en kund som inte bara pratar om att bygga en stark online närvaro, utan även sätter resurser bakom. Danska konsumenter efterfrågar hjälp med inspiration, inköp och matlagning så det är en perfekt marknad för oss att starta vår internationella resa på, säger Erik Wallin, CMO och medgrundare i en kommentar.

Expansionen har möjliggjorts av att tekniken nu även kan lära sig andra språk och Northfork säger att de har siktet inställt på andra marknader inom Europa, där den norska marknaden är särskilt högaktuell.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062