23948sdkhjf

Östenssons grundare har gått ur tiden

Gösta Östensson blev 89 år gammal.

Grundaren av Östensson Gösta Östensson avled tidigt under morgonen den 30 maj och lämnar efter sig sin familj och den butikskedja som han och hustrun Marianne Östensson grundade 1963.

– Vi är oerhört ledsna över Göstas bortgång. Vi kommer minnas hans hängivenhet och engagemang för den lokala maten och hans drivkraft för utvecklingen av den lokala handeln. Han gav aldrig upp i sin strävan att tillgodose kundernas önskemål och alltid erbjuda högkvalitativa egenproducerade produkter, säger Anders Lindblom, mångårig anställd och och vd på Östenssons i ett pressmeddelande.

Gösta Östensson föddes 1928 i Mogata och växte upp i Gusum och det som började med en butik i Motala har idag vuxit till en kedja på nio butiker i västra Östergötland. Gösta Östensson har inte haft något operativt engagemang i Östenssons sedan dottern Karin med maken Håkan Lindblad gick in som ägare i företaget 2001.

– Vi sörjer förlusten av pappa. Hans arv kommer att beundras och föras vidare tillika hans vision, att värna om den lokala maten. Hans grundtankar kommer även i fortsättningen finnas med och vägleda, samt inspirera oss i arbetet med att skapa ännu bättre kundupplevelser inom Östenssons, säger Karina Lindblad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062