23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Svensk forskning om syrsor som mat

Syrsor som ska ätas kan födas upp på ogräs och biprodukter från jordbruket, det visar en ny avhandling från SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet.

Phalla Miech har skrivit den första svenska avhandlingen om syrsor som livsmedel. Hennes forskningsrön visar att syrsor, i detta fall från Kambodja, kan födas upp i fångenskap utfodrade med vissa ogräs och biprodukter från jordbruksprodukter och livsmedel, med ursprung i Kambodja.

Hon kommer också fram till att enkelmagade djur som grisar, som här användes som modell för människor, kan växa bra på en kost som inkluderar syrsor.
Uppfödning av syrsor för mänsklig konsumtion börjar bli populärt runt om i världen, men kunskapen om vilka syrsaarter som kan odlas och hur man håller dem på ett hållbart sätt är ännu bristfällig.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.14|instance-web01