23948sdkhjf

Mathem bryter med Dr Sannas

Tar inte in produkter - "På grund av ett Facebook-inlägg"

Mathem kommer inte ta in produkter från det omstridda hudvårds- och kosttillskottsbolaget Dr Sannas som det annonserades om tidigare under dagen.

Det säger Mathems vd Tomas Kull till Nyhetsbyrån Direkt.

Beslutet kommer efter att kunder till Mathem reagerat.

– Våra kunders åsikter är viktiga för oss därför har vi beslutat att inte börja sälja produkterna från Dr Sannas, säger Tomas Kull till Direkt.

I fredags skickade Dr Sannas ett pressmeddelande om att hela bolagets "sortiment kommer vara tillgängligt hos Sveriges största matbutik på nätet, MatHem.se, från och med vecka 23", alltså innevarande vecka. Aktien steg 49 procent samma dag. Men någon försäljning via Mathem blir det alltså inte.

Tomas Kull betonar att beslutet gäller tillsvidare.

– Vi har satt ned foten, säger han vidare.

Dr Sannas listade på NGM MTF i februari tidigare i år. I samband med listningen kom kritik från bland andra barnläkaren Mats Reimer som menade att produkterna från bolaget är verkningslösa och att de riskerade lura sjuka människor.

I samband med Mathems helomvändning så dök Dr Sannas aktie med 15 procent. Daniel Ehdin, vd på Dr Sannas, är besviken över u-svängen.

– Vi är vana vid snabba förändringar men det är såklart mycket tråkigt att Mathem valt att inte sälja Dr Sannas produkter då vi sett mycket fram emot ett samarbete med dem. Grunden till beslutet är inte kopplat till Dr Sannas produkter eller företag utan bygger som jag förstått det på kritik som Mathem fått online och till sin kundtjänst på grund av av ett Facebook-inlägg, skriver han på Facebook, enligt nyhetsbyrån Finwire.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078