23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

De undersöker kopplingen mellan mat och hjärna

Det blir allt viktigare att det som hamnar på tallriken inte bara är nyttigt för kroppen - utan även för hjärnan

– Många jobbar idag med helt andra arbeten än för några år sedan, vi har gått från tyngre kroppsarbete till kunskapsarbete där vi måste hålla fokus hela dagen, samtidigt som det finns mycket som pockar på ens uppmärksamhet, säger Ulrika Gunnerud, senior research manager på Fazer.

Fazer satsning går under namnet Brainhow och har pågått i snart två år utan men har fram tills nu främst tagit plast i Finland. Projektet samlar dels in tidigare forskning men utför även egna undersökningar för att kunna förstå sig på hur maten påverkar hjärnan.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|instance-web02