23948sdkhjf

Samarbete ska ge plastfria livsmedelsförpackningar

Fazer och Sulapac arbetar tillsammans för framtagandet av plastfria och biologiskt nedbrytningsbara förpackningslösningar.
Fazer och finländska Sulapac har nyligen startat ett samarbete där målet är att ta fram hållbara livsmedelsförpackningar – fria från plast och biologiskt nedbrytningsbara.

Samarbetet bygger på Sulapacs förpackningslösning, gjord på träspån från hållbart skötta skogar. Med hjälp av Fazer får bolaget stöd i att fortsatt forska kring och utveckla materialet, samt anpassa det till användning även för livsmedel.

Resultatet beräknas lanseras till jul, då Fazer planerar att använda materialet till en konfektyrask som släpps i samband med årets julsäsong.

– Vi börjar med premiumprodukter, men målet är att göra Sulapacs material tillgängligt för kunder runtom i hela världen, säger Suvi Haimi, Sulapacs grundare och vd.

Enligt Fazer är samarbetet ett steg i arbetet för att minska andelen förpackningsmaterial som används, särskilt plast.

Man menar även att den här typen av forsknings- och utvecklingssamarbeten är del av strategin, där bolaget vill verka för mer omfattande och transparenta samarbeten med universitet, företag verksamma inom andra områden samt nya startups.

– Fazer kan erbjuda stark konsument- och livsmedelskompetens till intressanta startups, säger Päivi Juolahti, chef för Fazers forsknings- och innovationsenhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093