23948sdkhjf

Personalen tränas i Virtual Reality

Coop i Danmark ska undervisa med hjälp av VR.

Coop i Danmark blir första företaget i landet att undervisa sina medarbetare med hjälp av Virtual Reality. Med hjälp av en app och VR-glasögon ska medarbetarna kunna

Undervisningen liknar ett tv-spel där den som har på sig glasögonen tar sig igenom en dag på jobbet och tjänar poäng genom att utföra särskilda sysslor, något som bland annat ska uppmuntra arbetarna att göra den där extrainsatsen för kunderna.

Satsningen riktar främst in sig på kedjans yngre och nyare medarbetare och kommer att testas i tio butiker där planen är att VR-undervisningen ska spridas till alla kedjans butiker senare i år.

– Vi vill gärna ge våra många, unga medarbetare en kul och motiverande start på deras jobb på Coop. Därför har vi valt en ny teknologi som de unga känner igen från tv-spel och som de förmodligen inte vanligtvis associerar med undervisning. Med VR-träningen spelar de sig fram till kunskap som har som fokus att göra något positivt för Coops kunder, säger Anne Rahbek, senior HR-konsult på Coop i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078