23948sdkhjf

Han tar över Bergendahls

Peter Lund lämnar posten på moderbolaget.

Peter Lund har fram tills nu varit vd både för moderbolaget Bergendahl & Son samt Bergendahl Food men meddelar nu att han nu ska fokusera enbart på den senare och lämnar då över posten som vd på Bergendal & Son till Lars Ljungälv.

Peter Lund har redan tidigare meddelat ägarfamiljen och styrelsen om att han vill fokusera ännu mer på Bergendah Food och City Gross utveckling.

– Det går oerhört mycket fortare nu än för bara några år sedan samtidigt som frågorna är betydligt fler och alltmer komplexa, säger Peter Lund. Jag vill se till att City Gross tar vara på de stora möjligheter som finns för oss i samband med den digitala omvandlingen av handeln, säger han i ett pressmeddelande.

Lars Ljungälv kommer närmast från Swedbank, där han varit globalt ansvarig för stora företag och medlem av koncernledningen och kommer att tillträda posten som vd för Bergendahl & Son senast den 1 december.

– Tidigare har jag haft förmånen att arbeta som rådgivare till ägarfamiljen och nu ser jag fram emot att kunna fördjupa vårt samarbete i en operativ roll, säger han i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094