23948sdkhjf

Från Arla till Dagrofa

Han byter brittisk chefspost mot toppuppdraget hos dansk dagligvarukoncern.
Danska dagligvarukoncernen Dagrofa sparkade tidigare i år koncernchefen Per Thau – nu har man hittat ersättaren.

Istället plockar man in Tomas Pietrangeli, som närmast varit landsdirektör för Arla foods UK och tidigare även chef för Arla Danmark. Han har både bred och internationell erfarenhet från perioder i Italien, Tyskland samt Sverige, för företag som Procter and Gamble, Royal Unibrew och Reckitt Benckiser.

– Med tillsättningen av Tomas får vi en koncernchef som har den branschspecifika insikt och ledarskapserfarenhet som behövs för att stå i spetsen av en koncern av Dagrofas storlek och komplexitet, säger Jesper Lok, styrelseordförande för Dagrofa.

Det betyder att han vid månadsskiftet lämnar Arla efter fyra år inom koncernen. I ett tack från Arla foods pekar Arlas Europachef Peter Giørtz-Carlsen särskilt på Pietrangelis roll i tillväxten för varumärkena Lurpak, Anchor, Castello och Arla i landet.

Försäljningschef tar över
Den lediga stolen hos Arla foods UK är redan paxad. In kommer bolagets försäljningschef Ash Amirahmadi, som sedan han började hos företaget 2004 haft en rad ledande uppdrag inom Arla UK.

Innan han blev försäljningschef 2016 var han chef för Medlemsservice i fem år, där han arbetade tätt med de cirka 2 400 brittiska andelsägare som finns.

– Ash har varit med i transformeringen av vår brittiska verksamhet under det senaste årtiondet och har en djup förståelse för den brittiska mejerisektorn, samt de konsument- och retailtrender som ger tillväxtmöjligheter, säger Peter Giørtz-Carlsen.

Ash Amirahmadi tillträder vd-posten 1 juli.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093