23948sdkhjf

Ica backar om Bromma Blocks

Det som kunde blivit en konkurrent till Mall of Scandinavia ser i stället ut att bli kontor, enligt nya uppgifter.

Efter 13 års förhandling förvärvade till slut Ica Fastigheter tomträtten Trafikflyget 8 vid Bromma Blocks, våren 2016. På fastigheten fanns en byggrätt om 45 000 kvm lokalarea och hos Ica Fastigheter fanns grandiosa planer.

Här skulle det bli en stor handelsdel med galleria, hotell och så klart en stora Ica-butik. Men enligt Fastighetsvärlden har ambitionerna för handelsdelen sjunkit. Den kan komma att bestå av enbart en Ica Maxi-butik.
Vi tittar på olika möjligheter, men inget är bestämt ännu. Det som är klart är att vi vill ha en stor Ica-butik där. I övrigt har jag inga fler kommentarer kring innehållet. Men vi tror väldigt mycket på Bromma Blocks, säger Lena Boberg, vd vid Ica Fastigheter, till Fastighetsvärlden.

Man väntas i stället använda stora delar av byggrätten till kontorslokaler.

Dagens handelsdel ägs av CBRE GIP och de planerar en utbyggnad på 15 000 kvm handel. De respektive aktörernas handelsdelar skulle byggas ihop och bli så sömlös att kunderna inte skulle se någon skillnad.

Hade de ursprungliga planerna förverkligats hade det, i alla fall storleksmässigt, kunnat bli ett nytt Mall of Scandinavia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109