23948sdkhjf

Så många svenskar väljer vegetariska måltider

Coops matometer visar utfallet i maj.

Fler än tre av tio svenskar valde en lakto-ovo vegetarisk måltid i maj, enligt ett nytt vego-index som baseras på data från över 400 000 måltider i Coops Matometer.

Främst är det kvinnor och yngre personer som väljer vegetariska måltider. Enligt Matometerns index så äter allt fler svenskar vegetariskt. Årets notering: totalt 31,2 procent i maj är två procent högre än motsvarande period förra året.

Det är tydligt att vi är inne i ett skifte där den växtbaserade maten tar allt större plats på tallrikarna. Det är positivt både för den personliga hälsan och för planetens välbefinnande. Samtidigt är det många som vill äta ännu mer vegetariskt och där har vi på Coop en viktig roll att fylla genom att lyfta fram frukt, grönsaker och vegetariska livsmedel ännu tydligare och på mer inspirerande sätt i våra butiker, säger Anneli Bylund tf Hållbarhetschef på Coop.

Kvinnor har ett indextal på 36 procent, personer i åldern 16-24 har 33,9 procent och boende i Uppsala och Stockholm har strax över 35 procent.

Män däremot ligger under Matometerns vego-index, med sina 25,2 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109