23948sdkhjf

Engångsgrillar säljs trots stopp

Lidl sist ut med att ta bort grillarna.

Den kraftiga värmen med påföljande torka har lett till eldningsförbud landet runt och som ett svar på detta har butikerna infört stopp på försäljning av engångsgrillar.

Men trots detta visar en undersökning som SVT Örebro utfört att 3 av 5 butiker i Örebro sålt grillar iallafall. Undersökningen visade att två Coop-butiker och en Lidl-butik sålt engångsgrillar.

– Vårt säljstopp gäller lokalt baserat på länsstyrelsens rekommendationer och det är upp till den lokala butiken att hålla koll på om eldningsförbud råder. Vi kommer att skicka ut en uppdaterad information till butikerna idag om att de ska plocka bort engångsgrillarna från hyllorna och ställa in på lagret under den rådande situationen, säger Åsa Sandberg på Coops presstjänst till kanalen.

Lidl fick dessutom kritik i veckan efter att i sina veckoblad gjort reklam för engångsgrillar och andra grillattiraljer. Efter att kritik riktats mot kedjan valde även Lidl att ta bort sina engångsgrillar ur sortimentet men åtminstone en butik har alltså ännu inte hörsammat det.

De två butiker som inte sålde grillar var båda Ica-butiker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156