23948sdkhjf

Sminktjuv dömd

Stal smink för nästan 80 000 kronor på Coop.

En man i 20-årsåldern har dömts för stölder av sminkprodukter från sammanlagt tre stölder från två Coop-butiker, det skriver Norran.

Två av stölderna skedde under nationaldagen den 6 juni. Den första stölden inträffade på morgonen i Coop Forum i Skellefteå och värdet på produkterna uppgick där till över 22 000 kronor och den andra stölden skedde senare på Coop Forum i Piteå där värdet uppgick till strax över 35 000 kronor. Den butiken utsattes även senare den 27 juni för ytterligare en stöld där värdet uppgick till 21 000 kronor.

Den nu dömde mannen sågs begå stölden tillsammans med en kvinna och två andra män men hävdade i rätten att de männen tillhörde en annan stöldliga, något som rätten inte godtog som en giltig förklaring då dessa sågs utföra stölderna samtidigt på övervakningskamerorna.

Tingsrätten kom fram till att mannen som utfört stölder tidigare under 2018 och även i Norge och Danmark utfört stölderna som en del av en ”systematisk brottslighet” då denne skulle ”få betalt utifrån hur mycket han hade stulit när han lämnar landet”.

Mannen dömdes till fyra månaders fängelse och kommer att utvisas ur landet och nekas inträde fram till tidigast 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.207