23948sdkhjf

Åtta får Scanstar-pris – se alla vinnande förpackningar

Åtta förpackningslösningar har belönats med utmärkelsen Scanstar i årets tävling. Totalt skickades inte mindre än 23 bidrag in till tävlingen som i år hölls av Danmarks Teknologiska Institut och Plastics and Packaging Technology i Taastrup, där juryn samlades. Intresset för tävlingen var i år största från finska förpackningsföretag, med hela 11 bidrag.

De flesta bidrag representerar kategorin konsumentförpackningar. Förvånansvärt få förpackningar var e-handelslösningar, menar juryn. Hållbarhet och användarfunktionalitet är de mest markanta trenderna inom förpackningsutveckling av bidragen att döma. Som vanligt dominerade fiberförpackningar, men åtminstone en plastförpackning finns bland de som erhållit årets Scanstar-utmärkelse.

Juryn har i sin bedömning visat särskild uppskattning för bidrag som uppfyller följande kriterier: är skyddande och funktionella, användarvänliga, informativa, hållbara och enkla att källsortera. I årets juryarbete har följande personer deltagit: Søren R. Østergaard, Plastics and Packaging Technology (ordförande), Lasse Lavrsen, Toms Gruppen (Danmark), Sandra Pousette, RISE (Sverige), Ole Anton Bakke, Jotun (Norge) och Markus Joutsela, Aalto University (Finland). Allan Malmberg (Danmark) har representerat media.

Genom att erhålla Scanstar-priset är förpackningen kvalficerad till att deltaga i WorldStar-tävlingen. För mer information om årets Scanstar-vinnare gå till:

http://www.pakkaus.com/pohjoismaiden-parhaat-pakkaukset-valittiin-nelja-pakkausalan-scanstar-palkintoa-suomeen/?lang=en

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094