23948sdkhjf

Icabutik vandaliserad av nazister

Handlare i Trosa möttes av hatsymboler.

I onsdags morse när Jenni Steiner, handlare på Ica Trossen i Trosa, skulle öppna butiken för dagen möttes hon av totalt fem, med tapetklister uppsatta märken föreställande rosa trianglar på och runt butiken. Rosa trianglar var den symbol som homosexuella tvingades bära i koncentrationslägrena i Nazityskland.

Jenni Steiner är själv homosexuell och hennes fru jobbar också i butiken, och det är heller inte första gången nazister utfört aktioner mot butiken. I juli delade medlemmar från den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen ut flygblad och betedde sig hotfullt utanför butiken varpå Jenni Steiner ringde polisen, tillkallade vaktbolag samt skrev om händelsen i ett uppmärksammat inlägg på Facebook. Nu verkar det som om nazisterna varit tillbaka igen.

– Jag driver en Ica-butik och jag kan inte göra det i lugn och ro och det är bedrövligt att det här kan fortgå och att historien kan upprepa sig, det är en skam för mänskligheten, säger Jenni Steiner till Fri Köpenskap.

Jenni Steiner säger att arbetet kommer att fortgå som vanligt och att han hon är glad över det stöd som hon fått från både Ica och lokalsamhället.

– Vi kommer fortsätta driva butiken som vanligt och vi vill framförallt få en lugn och trevlig och glad arbetsplats för våra medarbetare. Kunderna har visat en enorm support och kärlek och bara jag visar mig i butiken så blir jag omfamnad och får ryggdunk och så vidare och det är vad jag tar med mig. I princip har vi hela Trosas befolkning i ryggen och det känns fantastiskt, säger hon.

Läs mer om: Ica
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127