23948sdkhjf

Hon valde Ica före Dramaten

Svenska Dagbladets före detta vd blir ny marknadsdirektör.

Gunilla Asker har tackat ja till rollen som marknadsdirektör på Ica Sverige. Gunilla Asker kommer senast från rollen som vd på Svenska Dagbladet där hon tog över 2009 från att tidigare ha jobbat som marknadsdirektör på tidningen.

Gunilla Asker tackade tidigare ja till jobbet som ny vice vd på Dramaten i juni, en roll som hon nu inte kommer fortsätta med, även om hon ska avsluta några projekt på Dramaten. Till Fri Köpenskap säger Gunilla Asker att de två erbjudanden helt enkelt krockade med varandra och att hon då fick lov att välja mellan två bra alternativ.

– Det är näst intill osannolikt att få två sådana här bra jobberbjudanden nästan samtidigt och Dramaten gör ett fantastiskt jobb. Men när jag fick det här erbjudandet var det självklart för mig att tacka ja.

Innan Svenska Dagbladet jobbade Gunilla Asker med strategi, försäljning och marknadsföring på Unilever, SJ och SIFO.

– Initialt vill jag lära känna ICA-handlarna, medarbetare, kollegor och chefer på Ica och jag hoppas att sedan så snart som möjligt kunna bidra till på flera sätt, inte minst till kunderbjudandet, med mina erfarenheter från bla förändringarna i mediebranschen. Jag går in med stor glädje och ödmjukhet inför den här uppgiften.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11