23948sdkhjf

Livsmedelskedjor bygger laddstationer i Tyskland

Flera detaljhandelskedjor i Tyskland satsar nu på att kunna erbjuda snabbladdstationer utanför sina varuhus.

Tyskland ligger inte i täten när det gäller tillgången på laddstationer, men nu försöker flera av landets största livsmedelskedjor profilera sig gentemot kunderna genom att erbjuda laddstationer på parkeringen. Det rapporterar tyska branschtidningen Autogazette.

En av livsmedelskedjorna är Aldi, som just nu är i full färd med att installera snabbladdstationer utanför 28 av sina butiker – alla med ett läge intill en större motorväg.

Snabbladdstationerna hos Aldi är gratis att ladda sin bil på och de ska enligt Aldi på 30 minuters laddning klara att ladda bilen till en räckvidd på upp till 20 mil, lite beroende på bilmodell.

Även IKEA har satsat rejält på laddstationer i Tyskland. Idag har möbeljätten laddstationer på parkeringen vid drygt 30 av sina 53 varuhus i landet. Livsmedelsjätten Rewe har idag drygt 50 laddstationer vid sina varuhus runt om i Tyskland och man uppger sig kunna erbjuda en laddstation utanför mer än 100 av sina varuhus i början på nästa år.

Desto blygsammare går satsningen på laddstationer hos tyska Lidl. I dagsläget kan man bara erbjuda en laddstation utanför nio av sina butiker i hela Tyskland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062