23948sdkhjf

Kattungar hittades på Icas centrallager

Märkligt fynd i Helsingborg.

I måndags gjorde personalen på Icas centrallager i Helsingborg en ovanlig upptäckt. I en stapel med lådor som lastats av från en av lastbilarna låg det fem livs levande kattungar. 

Varifrån kattungarna kommer ifrån är svårt att fastställa då upptagningsområdet för lagret är från Linköping och söderut i landet och det kan alltså handla om ett flertal olika butiker.

Kattjouren har gått ut med efterlysningar för att kunna hitta mamman till kattungarna och tipsen har nu börjat strömma in och Ica har även gått ut internt med information till sina handlare.

– Det är ungefär fyra olika butiker som vi fått tips ifrån nu och vi märker också att det nu också är mer personal på Ica som hör av sig för att hjälpa, säger Shalini Persson på Kattjouren till Fri Köpenskap.

Katterna har blivit omhändertagna av Kattjouren och placerats hos en person som har erfarenhet av att ta hand om kattungar. Kattungarna verkar vara ungefär två veckor gamla och vid god vigör då de inte var magra vid upptäckten.

– De mår väldigt bra, men mamman mår nog inte alls bra så vi hoppas kunna återförena den här familjen så snart vi kan säger Shalini Persson.

En katt som inte ammar sina ungar får nämligen mjölkstockning och blir ordentligt sjuk. I det här fallet tros mamman vara bruntigrerad, svart eller vit och kan vara både tam eller vild.

Som en bieffekt av det omfattande sökandet har Kattjouren även fått in flera tips om andra hemlösa katter som även de måste tas om hand.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125