23948sdkhjf

Mat hos Muji på Åhléns

Den japanska kedjan bygger stort och nytt på Åhléns City i Stockholm och plockar in färdigrätter, sötsaker och snacks i sortimentet.

Muji utökar närvaron på Åhléns City i Stockholm och tar över en yta om 1 200 kvadratmeter på plan 4, högst upp i varuhuset.

Arbetet med att färdigställa den nya ytan påbörjas i januari nästa år och ska vara helt klart till sommaren.

Åhléns är därmed även fortsatt exklusiv återförsäljare av kedjans produkter i Sverige. Sortimentet i Sverige innefattar heminredning, skönhet och mode och i höst läggs två nya kategorier till: Mat och hudvård.

Matvaror blir i form av färdigrätter producerade i Europa, snacks och sötsaker som kommer att säljas i butiken i Åhléns.

– Eftersom Muji inte är ett specialiserat livsmedelsföretag, påverkas vi inte av vilka ingredienser vi behöver använda när vi producerar våra produkter. Vi kan utveckla livsmedelsprodukter baserat på vad som smakar gott ur kundens perspektiv, säger talesperson för kedjans food division team i Japan.

De nya sortimentet lanseras i den nuvarande butiken om cirka 230 kvadratmeter på heminredningsplanet som nyöppnar 4 september i ny skrud.

Restaurang Pane Fresco på plan 4 ska ha öppet precis som vanligt under renoveringen medan övriga planet är stängt. De varumärken som då påverkas av etableringen flyttas till andra ytor i varuhuset.

Muji har över 900 butiker runt om i världen och företaget har varit verksamt i Europa i över 25 år och i Sverige sedan 2004.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063