23948sdkhjf

Ica tar hem baconen

All hantering ska nu ske i Sverige.

Icas egna bacontillverkning kommer framöver att vara helsvensk, det skriver tidningen LandLantbruk

Köttråvaran till Icas egna bacon har även tidigare varit svensk men dagligvarukedjan har fått kritik för att den på grund av kapacitetsbrist saltats, packats och rökts i Nederländerna.

Men nu kommer även packningen att ske i Sverige, på Charkuterifabriken Sverige i Halmstad närmare bestämt. Charkuterifabriken kommer att bygga ut sin nuvarande anläggning samt utöka med ett 20-tal nya tjänster.

Flytten av produktionen innebär också att Icas nu kan märka sin bacon med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige.

– Det är en mycket stark märkning och därför är det glädjande att vi kan tillföra bacon i den familjen. Man ska veta att omkring 90 procent av de kött- och charkprodukter som saluförs via Ica Sverige är baserade på svensk köttråvara, säger Andreas Sbrodiglia, sortiments- och inköpsdirektör vid Ica Sverige till LandLantbruk.

Om flytten kommer att påverka priset för producenter och konsumenter är i nuläget svårt att säga då förutom förändrade transporter så innebär den nya produktionen en ganska tung investering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078