23948sdkhjf

Lidl expanderar i Göteborg

Utmanar Coop i nya stadsdelen.

Som en del i Lidls expansionsplaner kommer kedjan att öppna en ny butik i Partille. Den nya butiken kommer att byggas i den nya stadsdelen Partille Port och beräknas öppna i slutet av 2019.

Hela stadsdelen Partille Port förväntas vara färdigbyggd år 2021 men Lidl kommer få sällskap redan innan dess då Coop planerar en butik i området som kommer att stå klar i andra kvartalet 2019.

– Vi är väldigt glada över att det nu är klart att vi kommer till Partille Kommun. En kommun som utvecklas och växer snabbt, precis som Lidl. Vi har hittat ett mycket attraktivt läge och ser mycket fram emot att öppna i Partille Port, säger Christoffer Wennergren, fastighetschef Region Väst på Lidl Sverige i en kommentar.

Butiken har en totalyta om 2 229 kvadratmeter kommer att bli en del av bottenvåningen av en nyproducerad fastighet med handel i bottenvåningen och tre våningar vårdboende. Parkering kommer att finnas i direkt anslutning till butiken i form av markparkering och ett p-hus med sammanlagt ca 500 p-platser.

Lidl är just nu inne i en expansionsfas där fokus just nu ligger på Västsverige. På torsdag invigs även en ny butik i Göteborgsförorten Mölndal, vilket blir butik nummer 173 av det mål på 200 butiker som kedjan satt upp till år 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172