23948sdkhjf

Sommarvärmen tynger City Gross

Bergendahls redovisar en knaper försäljning under andra kvartalet. Värmen och eldningsförbudet tynger siffrorna. "Vi är inte nöjda", säger Henrik Weiden, affärsområdeschef på City Gross.

Bergendahls totala butiksförsäljning mellan april och juni ökade med 1,0 procent i samtliga butiker och 0,6 procent i jämförbara.

Vi är inte nöjda med det andra kvartalet. När det blir varmt söker sig kunderna till mindre och kustnära lägen vilket straffar oss som har många och stora butiker i externlägen, berättar Henrik Weiden för Fri Köpenskap.

Skalat från Matrebellernas siffror blev försäljningen ännu sämre. 0,7 procent ökning i samtliga butiker och 0,1 procent i jämförbara. Förutom extremvädret pekas sommarens eldningsförbud ut som en bidragande orsak.

City Gross är väldigt exponerade mot köttmarknaden så när eldningsförbudet satte stopp för grillsäsongen blev vi sårade.

Ackumulerat från årets början gick försäljningen bättre, med en totalökning på 3,5 procent i samtliga butiker och 2,7 procent i jämförbara.

City Gross har ett bra koncept och kunderna gillar oss. Det kan bara bli lite svängigt beroende på vädret eftersom vi saknar ”Nära”-profiler att täcka upp med.

Han är övertygad om att dippen är en tillfällig svacka som kommer att rätas upp framöver. Under hösten öppnas inte minst två nya City Gross-butiker i Trollhättan och i Eskilstuna. I dagsläget har City Gross 42 butiker i landet.

Vi tittar kontinuerligt efter nya etableringsmöjligheter och kommer fortsatt att vara offensiva på marknaden, säger Henrik Weiden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109