23948sdkhjf

Brist på messmör i butikerna

Får inte tillräckliga volymer efter flytten till Stockholm

Efter att messmörstillverkningen flyttade från Jämtland till Stockholm för fyra månader sedan har smörgåspålägget nu blivit en bristvara i butikerna.

– De senaste två—tre veckorna har vi inte fått de volymer som vi har efterfrågat. Det kan skilja från en butik till en annan, det här är en lokalt efterfrågad produkt. Här i den lokala butiken i Stockholm där jag handlar så fanns det gott om messmör, men det ser inte likadant ut överallt, säger Peter Hellström, biträdande presschef på Axfood.

Anledningen är enligt företaget Foodmark, som äger Fjällbrynt, råvarubrist och tekniska problem, rapporterar SVT Jämtland. Även Ica uppger att det är brist på messmör i deras butiker.

I april tillverkades den sista burken messmör i Östersund, sedan monterades fabriken ned och återuppstod i Haninge söder om Stockholm i juni.

– Messmöret gör inga hisnande överskott, men det bär sig och vi fortsätter satsa och vill vidareutveckla varumärket, sade Foodmarks vd Andreas Millbourn tidigare till Östersunds-posten.

Messmör görs av vassle, numera oftast i pulverform, som pressas ut från osten vid ystning. Det används som smörgåspålägg och förknippas mest med norra Sverige och Östersund, där det tillverkats som en sidoprodukt av mejerierna sedan 1930-talet.

TT har sökt Foodmark för en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079