23948sdkhjf

Brist på messmör i butikerna

| Av TT | Tipsa redaktionen

Får inte tillräckliga volymer efter flytten till Stockholm

Efter att messmörstillverkningen flyttade från Jämtland till Stockholm för fyra månader sedan har smörgåspålägget nu blivit en bristvara i butikerna.

– De senaste två—tre veckorna har vi inte fått de volymer som vi har efterfrågat. Det kan skilja från en butik till en annan, det här är en lokalt efterfrågad produkt. Här i den lokala butiken i Stockholm där jag handlar så fanns det gott om messmör, men det ser inte likadant ut överallt, säger Peter Hellström, biträdande presschef på Axfood.

Anledningen är enligt företaget Foodmark, som äger Fjällbrynt, råvarubrist och tekniska problem, rapporterar SVT Jämtland. Även Ica uppger att det är brist på messmör i deras butiker.

I april tillverkades den sista burken messmör i Östersund, sedan monterades fabriken ned och återuppstod i Haninge söder om Stockholm i juni.

– Messmöret gör inga hisnande överskott, men det bär sig och vi fortsätter satsa och vill vidareutveckla varumärket, sade Foodmarks vd Andreas Millbourn tidigare till Östersunds-posten.

Messmör görs av vassle, numera oftast i pulverform, som pressas ut från osten vid ystning. Det används som smörgåspålägg och förknippas mest med norra Sverige och Östersund, där det tillverkats som en sidoprodukt av mejerierna sedan 1930-talet.

TT har sökt Foodmark för en kommentar.



Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu
Plus

Så drabbade snökaoset butikerna

Klart med Coops nya bygge

Butiken öppnar nästa vinter.

Mötet
"Kanske är jag lite för tydlig med medarbetarna"

Bella Goldman följer sitt hjärta och andas företaget hon jobbar på. – Sådan har jag alltid varit på gott och ont, säger hon.

Första spadtaget för City Gross tredje

Mötet
Axfoods HR-direktör slutar

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Svidande kritik mot livsmedelsjättarna

Arkiv

Smakstart för Fodis crowdfunding

Två butiker – två anlagda bränder

Fazer säljer världens mest sällsynta choklad

Plus

Nu hårdnar leveranskriget

Snabbväxande nykomlingar på tech-listan

Dagligvarugalan
Tipsen: Så fick Maxi Partille klirr i kassan

Tajta band med leverantörerna fick fart på försäljningen. Brödavdelningen växer dubbelt så snabbt som övriga butiken.

På nytt jobb
Hon är ny på Coop Nord

Nu släpps Coops nya app

Fri Köpenskap kan avslöja alla funktionerna.

Ny Coop i Icas gamla lokaler

Här öppnar City Gross

Butiken satsar på expressbeställning

Butikskedja i samarbete med Sensec

Lidl driver lastbil på eget avfall

Handlarna tror på julen

Ny Ica Maxi där Coop Forum misslyckades

Butiken blir 6 000 kvadratmeter.

Torkan slår mot julgranarna

Ny vision och design från Stjärnägg

Nu kommer panten till näthandeln

Nytt samarbete ger kunden möjlighet att panta från hemmet.

Matpriserna har sjunkit

Pantade förpackningar sparade 150 000 ton CO2

De ska få svenskarna att upptäcka polska smaker

På nytt jobb
Han tar över i Jakobsberg

Ytterligare en Ica-butik upphör

Stal kött – och ville ha pengar tillbaka

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Synliga svenskar rider på trendvåg

Krönika
Butiksupplevelsen behöver inte vara fantastisk – men ”rätt”

Butik nummer tre till Kista Galleria

1

Ledare
Lätt som en plätt sälja mer grönsaker

Butiker måste informera om vem som filmar

Sänd till en kollega

0.251