23948sdkhjf

Paradiset byter kostym: ”Varit planen hela tiden”

Paradiset ändrar formatet för framtidens butiker. "Det har varit planen hela tiden", säger grundaren Johannes Cullberg.

Paradiset ska som bekant öppna två nya butiker i Stockholm. En 470 kvadratmeter stor butik i Täby Centrum och en på 395 kvadratmeter i NK-gallerian. För att göra plats åt den sistnämnda stänger butiken på Regeringsgatan. Nu avslöjar Johannes Cullberg att butikerna blir kedjans nya modell även för framtida lägen.

Det har faktiskt varit planen hela tiden. De större butikerna har fyllt en viktig roll för att bygga varumärket, men vår modell passar bättre i mindre enheter.

Paradiset har tidigare kommunicerat att det är färdigexpanderat för en tid framöver. Nu ska kedjan fokusera på lönsamhet efter några år av expansion och röda siffror.

Det här är en viktig del i det arbetet. Mindre butiker innebär mindre spillyta och mer personaleffektivitet, säger Johannes Cullberg.

Den nya modellen bygger dels på kedjans nya e-handel men också på att delar av sortimentet släpps åt andra aktörer. Modellen i de två nya butikerna blir utgångspunkten.

Båda de nya butikerna går mer åt marknadshållet. Ingen food court och ingen salladsbar. Vi släpper manuell chark och delikatess till andra och fokuserar stenhårt på ett bra och prisvärt basutbud.

NK-butiken som öppnar i februari tros bli kedjans nya draglok.

Fantastiskt läge, det kommer att bli riktigt bra.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08