23948sdkhjf

Ica bekräftar: Här planeras nästa darkstore

Kedjan planerar ett nytt plocklager för e-handeln på omkring 75 000 kvadratmeter i ny svensk storstad.

Redan i samband med kvartalsrapporten för en dryg vecka sedan avslöjade Ica Gruppens vd Per Strömberg att ett nytt e-handelslager närmar sig.

Vi kommer att öppna darkstores i andra storstadsområden innan vi har Ocado-lösningen på plats, men säger inte exakt när, sa han.

Nu framkommer uppgifter om att Malmö stad reserverat mark åt Ica Fastigheter om minst 50 000 kvadratmeter. Ica bekräftar att de reserverat marken – för ett nytt plocklager, men inget är spikat i dagsläget. 

– Det finns inget klart beslut, men det stämmer att vi vill etablera ett e-handelslager i Malmö och den här platsen kan vara intressant, säger Icas presschef Ola Fernvall till Fri Köpenskap.

Det aktuella området ligger i utkanten av Malmö med enkel anslutning till Yttre ringvägen och området Sunnanå.

Det handlar om att hitta lägen som har bra trafikflöden där lastbilarna enkelt kan köra in och ut, konstaterar Ola Fernvall.

Plocklagret i Malmö väntas bli kedjans nästa, men möjligheten utesluts inte att man hinner etablera sig i Göteborg innan. Lagret tros kunna vara på plats 2021.

Vi har inte beslutat något ännu – och vi vet inte exakt hur lång tid det kommer att ta att bygga upp lagret, säger Ola Fernvall.

Men e-handelslager i några andra städer än landets tre största är inte aktuellt ännu.

Det krävs tillräckliga volymer innan vi bygger upp ett lager – och i dagsläget är det bara Stockholm, Göteborg och Malmö som är aktuellt.

Och det bedöms inte som sannolikt att ett andra lager i Stockholm skulle finnas på plats före Malmö och Göteborg. Sedan tidigare är det däremot bestämt att verksamheten i Årsta flyttas till större lokaler i Jordbro under tredje kvartalet.

Det lagret väntas räcka ända fram till 2022 då vi räknar med att komma igång med den automatiserade Ocado-lösningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125