23948sdkhjf

Här stödjer kommunen e-handeln

Tar kostnaden för hemleveranser.

I Hörby kommun kommer det från och med i morgon lördag bli billigare för den som har hemtjänst och även vill handla maten online. Kommunen kommer nämligen att betala leveranskostnaderna en gång i veckan för den som behöver få varorna hemskickade.

Totalt tre butiker erbjuder i dag hemleverans och kommer att omfattas av den subventionerade hemleveransen. En av butikerna är Lina & Evas lanthandel i Killhult, en Handlar’n-butik som i dagsläget själva åker ut till de kunder som behöver hjälp.

– Hittills har vi kommit överens med kunden över mejl eller telefon och sen kör vi ut själva och tagit en femtiolapp betalt, säger Lina Hultgren, en av två butikschefer på Lina & Evas Lanthandel till Fri Köpenskap.

Den erbjudna hemleveransen har inte varit särskilt storskalig fram tills nu men det kan komma att förändras.

– Det är inte så många som har hemtjänst i området, i dagsläget är det faktiskt bara en som vi regelbundet skickar ut varor till men det kan ju bli fler när det här erbjudandet gäller hela kommunen. Vi vet inte hur mycket det kommer att bli,

Den som vill kommer nu alltså att kunna få varorna hemskickade helt utan extra kostnad och butiken kommer istället att fakturera kommunen utifrån en miltaxa. Sen återstår det att se vilken effekt det kommer att få.

– Vi kommer fortsättningsvis att köra ut allt själva och så hoppas vi att det går bra, säger Lina Hultgren.

Förutom Lina & Evas lanthandel kan den som vill få fraktfri hemkörning även handla från Önneköps Livs och Ica Kvantum i Hörby.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.657