23948sdkhjf

Kent Hursti - en fena på show business

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Kent Hursti, fiskansvarig hos Hemköp City, filear svärdfisk och visar hur man ökar försäljningen genom show-business. Se Fri Köpenskaps video.

Här kan du se livesändningen i efterhand.

Läs också: Vem som äter fisk är en fråga om ålder och inkomst

Kent Hursti är en fena på show business i butiken. Som sushikock och fiskansvarig har han gjort det till en grej att styla för kunderna i butiken.

Jag brukar plocka hem stora och ovanliga fiskar och filéa dem när det är som mest kunder i butiken. Det ökar inte bara försäljningen utan höjer också anseendet i avdelningen, säger han till Fri Köpenskap.

Och avdelningen går bra – så bra att de främst konkurrerar med saluhallarna och inte butikerna.

Det är naturligtvis viktigt att ha ett fast grundsortiment, men därefter tycker jag att man ska spetsa till det med lite exotiska arter från hållbara bestånd.

Läs också: Butikschefen: Jag är helt överväldigad

Butiken ligger hela tiden på leverantörerna att plocka fram de lite mer udda arterna. En stor beställning av sjöborrar har till exempel precis landat i fiskdisken.

Men då gäller det naturligtvis också att aktivt sälja dem. När en kund beställer något så frågar jag om de också har testat sjöborre. Om de är intresserade så klipper jag upp och låter dem titta och smaka.

En annan fördel är att avdelningen helt fokuserar på att köpa in hel fisk. Bitar och filéer fixar de själva.

Det är en stor fördel av två anledningar. Dels så blir kvalitén betydligt bättre men sedan blir det alltid någon tia mer per kilo i ren vinst.

Mer om: fisk | Hemköp | Hemköp City
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Då öppnar ny Stora Coop – 3000 kvadratmeter

Nu vill regeringen införa skatt på plastbärkassar

Gränshandelsbutik stängs efter storfusk

DVI: Augusti stark månad

Då öppnar Coop Norrbottens nya tillskott

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Han går in i Icas valberedning

Arkiv

Stort intresse från kedjorna för obemannade Moby Mart

Ica Sverige lägger ned Supermarket-butik

Dagligvarugalan
Förra årets galavinnare om året som gått

Coop Norge testar avancerad butiksrobot

På nytt jobb
Från Arla till Svegro

City Gross tar upp kampen om lunchkunderna

Lidl om Coops lågpriskoncept – intressant men inte oroande

Här är handlarna som satsar på skotrar

Optimism i dagligvaruhandeln drar upp handelsindex

Dagligvarugalan
Han levererar ekologisk gris till Dagligvarugalan

3

Krönika
5 miljarder flygblad – är det etiskt?

Sprängattentat mot livsmedelsbutik

Trender i matvärlden: Hyperlokalt och göra gott

Efter Skåneklustret: Hit kommer Lifvs nästa 10 butiker

Plus

Mötet
Bytte dressyrhästen mot egensnickrad butik

På nytt jobb
Axfoods presschef slutar: ”Ska inte mata talgoxar och lösa korsord”

Chefen har ordet
CBS vd: Modigare och tuffare till varje pris

Coop Norrbotten satsar 30 miljoner på butik

De vann årets Livsmedelspris

Astrid och apornas butik i konkurs

Kommentar: Affären som inte blev av och Coops svåra balansgång

På nytt jobb
Hon är ny marknads- och regelutvecklare på Krav

Då öppnar Lidls tredje butik i samma stad

Digital Ica-handlare talar på Retaildagen

Urban Deli intill Hemköps flaggskepp har lagts ned i smyg

Här väntas en ny Lidl – 2 400 kvadratmeter

Coop lägger ned anrik kosmetikbutik

Lanthandel i konkurs

Mathem gör satsning på biogas

Coop-vd:n om prisfrågan i ”Netto”-butikerna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.248