23948sdkhjf

Kent Hursti - en fena på show business

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Kent Hursti, fiskansvarig hos Hemköp City, filear svärdfisk och visar hur man ökar försäljningen genom show-business. Se Fri Köpenskaps video.

Här kan du se livesändningen i efterhand.

Läs också: Experimentell färs testas på Hemköp

Kent Hursti är en fena på show business i butiken. Som sushikock och fiskansvarig har han gjort det till en grej att styla för kunderna i butiken.

Jag brukar plocka hem stora och ovanliga fiskar och filéa dem när det är som mest kunder i butiken. Det ökar inte bara försäljningen utan höjer också anseendet i avdelningen, säger han till Fri Köpenskap.

Och avdelningen går bra – så bra att de främst konkurrerar med saluhallarna och inte butikerna.

Det är naturligtvis viktigt att ha ett fast grundsortiment, men därefter tycker jag att man ska spetsa till det med lite exotiska arter från hållbara bestånd.

Läs också: Tuff resa mot rätt temperatur

Butiken ligger hela tiden på leverantörerna att plocka fram de lite mer udda arterna. En stor beställning av sjöborrar har till exempel precis landat i fiskdisken.

Men då gäller det naturligtvis också att aktivt sälja dem. När en kund beställer något så frågar jag om de också har testat sjöborre. Om de är intresserade så klipper jag upp och låter dem titta och smaka.

En annan fördel är att avdelningen helt fokuserar på att köpa in hel fisk. Bitar och filéer fixar de själva.

Det är en stor fördel av två anledningar. Dels så blir kvalitén betydligt bättre men sedan blir det alltid någon tia mer per kilo i ren vinst.

Mer om: fisk | Hemköp | Hemköp City
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Krönika
"Vi måste bli bättre på att hantera nyheter"

Här är City Gross nya convenience-butiker

Varannan Netto-kund ratar Coop

Experten förvånad: ”Snudd på förmätet att tro att det bara går att byta skylt”.

Casinos ägare skramlar för räddning

Utmanaren pilottestar Amazon Go-koncept i Stockholm

Det nya Grab and go-konceptet ska ta kedjan in i den tekniska framtiden.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

City Gross om nya city-butikerna: ”Utesluter inte franchise”

Arkiv

Hälsingestintan i konkurs – mobila slakteriet får inte ihop ekonomin

Dagligvarugalan
Sista chansen nominera till Dagligvarugalan

Årets butik-juryn har varit landet runt för att hitta de bästa kandidaterna.

Krönika
"Visst kan man tävla i innovationer"

Ica Nära-handlare bygger egen bistro

Dämpad vår för livsmedelsföretagen

Glutenfritt bageri till Ica – via Fazer

Kraftig kritik mot livsmedelskontrollerna

På nytt jobb
Ny CDO på Ica: "Kraft till tech"

Direkten öppnar i Baronen

På nytt jobb
Skånemejerier med ny hållbarhetschef

Coop lägger ned – på grund av gruva

Ica rullar ut cykeldepåer: ”Moduler med pumpar och laddare”

Coop börjar med hundparkeringar

Nätverk med livsmedelshandlare spar energi

Forskning visar: fräscha dörrar är effektiva

Tuff resa mot rätt temperatur

Energiomställning är en svår resa då butiks-besöket ska vara attraktivt

De kan vinna ekopris

City Gross cateringförvandling ger effekt

Norska laxdöden kan kosta miljard

Icahandlare rasar mot detaljplan: ”Ett hot mot vår verksamhet”

På nytt jobb
Ny kommunikationschef på Orkla

Ledare
”Personalen i skuggan av tekniken”

Coop tar in omtalad vegoburgare

Kraftig fläskprisökning – snart i Sverige

Ekobutik i konkurs

Kopparbergs backar

På nytt jobb
Han går från Spotify till Gastrofy

Zetadisplay visar stark tillväxt

Få kunder anmäler prisfusk

Ica går över till svenskodlade plommontomater

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.155