23948sdkhjf

Kent Hursti - en fena på show business

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Kent Hursti, fiskansvarig hos Hemköp City, filear svärdfisk och visar hur man ökar försäljningen genom show-business. Se Fri Köpenskaps video.

Här kan du se livesändningen i efterhand.

Läs också: Nu hårdnar leveranskriget

Kent Hursti är en fena på show business i butiken. Som sushikock och fiskansvarig har han gjort det till en grej att styla för kunderna i butiken.

Jag brukar plocka hem stora och ovanliga fiskar och filéa dem när det är som mest kunder i butiken. Det ökar inte bara försäljningen utan höjer också anseendet i avdelningen, säger han till Fri Köpenskap.

Och avdelningen går bra – så bra att de främst konkurrerar med saluhallarna och inte butikerna.

Det är naturligtvis viktigt att ha ett fast grundsortiment, men därefter tycker jag att man ska spetsa till det med lite exotiska arter från hållbara bestånd.

Läs också: Han tar över i Jakobsberg

Butiken ligger hela tiden på leverantörerna att plocka fram de lite mer udda arterna. En stor beställning av sjöborrar har till exempel precis landat i fiskdisken.

Men då gäller det naturligtvis också att aktivt sälja dem. När en kund beställer något så frågar jag om de också har testat sjöborre. Om de är intresserade så klipper jag upp och låter dem titta och smaka.

En annan fördel är att avdelningen helt fokuserar på att köpa in hel fisk. Bitar och filéer fixar de själva.

Det är en stor fördel av två anledningar. Dels så blir kvalitén betydligt bättre men sedan blir det alltid någon tia mer per kilo i ren vinst.

Mer om: fisk | Hemköp | Hemköp City


Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu
Plus

Så drabbade snökaoset butikerna

Mötet
"Kanske är jag lite för tydlig med medarbetarna"

Bella Goldman följer sitt hjärta och andas företaget hon jobbar på. – Sådan har jag alltid varit på gott och ont, säger hon.

Klart med Coops nya bygge

Butiken öppnar nästa vinter.

Första spadtaget för City Gross tredje

Mötet
Axfoods HR-direktör slutar

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Svidande kritik mot livsmedelsjättarna

Arkiv

Smakstart för Fodis crowdfunding

Två butiker – två anlagda bränder

Fazer säljer världens mest sällsynta choklad

Plus

Nu hårdnar leveranskriget

Dagligvarugalan
Tipsen: Så fick Maxi Partille klirr i kassan

Tajta band med leverantörerna fick fart på försäljningen. Brödavdelningen växer dubbelt så snabbt som övriga butiken.

Snabbväxande nykomlingar på tech-listan

På nytt jobb
Hon är ny på Coop Nord

Nu släpps Coops nya app

Fri Köpenskap kan avslöja alla funktionerna.

Ny Coop i Icas gamla lokaler

Här öppnar City Gross

Butikskedja i samarbete med Sensec

Butiken satsar på expressbeställning

Lidl driver lastbil på eget avfall

Handlarna tror på julen

Ny Ica Maxi där Coop Forum misslyckades

Butiken blir 6 000 kvadratmeter.

Torkan slår mot julgranarna

Ny vision och design från Stjärnägg

Nu kommer panten till näthandeln

Nytt samarbete ger kunden möjlighet att panta från hemmet.

Matpriserna har sjunkit

Pantade förpackningar sparade 150 000 ton CO2

De ska få svenskarna att upptäcka polska smaker

På nytt jobb
Han tar över i Jakobsberg

Ytterligare en Ica-butik upphör

Stal kött – och ville ha pengar tillbaka

Coca Cola fick rätt mot norsk läsk

Synliga svenskar rider på trendvåg

Krönika
Butiksupplevelsen behöver inte vara fantastisk – men ”rätt”

Butik nummer tre till Kista Galleria

1

Ledare
Lätt som en plätt sälja mer grönsaker

Butiker måste informera om vem som filmar

Sänd till en kollega

0.251