23948sdkhjf

Kvinna inom FMCG? – sök nytt mentorstipendium

I samarbete med Ladies of FMCG kan Fri Köpenskap erbjuda stipendier till branschens första kvinnliga mentorprogram.

Är du kvinna och verksam inom FMCG (Fast-moving consumer goods), men saknar någon som kan hjälpa dig att utvecklas i karriären? Då har du chansen nu att få en meriterad mentor alldeles gratis genom att ansöka om ett stipendium.

Initiativtagare till det nystartade mentorprogrammet är konsulterna Veronica Kumlien och Hanna Mannberg som i januari 2018 tillsammans startade nätverket Ladies of FMCG.

– Vi vill tillsammans med andra kvinnor i branschen inspireras, utvecklas, utmanas och skapa möjligheter. Vi vill också gärna bidra till att det blir fler kvinnor på nyckelpositioner inom FMCG, förklarar Veronica Kumlien.

En väg är genom det unika mentorprogram de två satt ihop och som startar i höst. För den som vill utvecklas i karriären kan en mentor fungera som bollplank, förebild och stöd. Dessutom breddas kontaktnätet när mentorn finns utanför den egna organisationen. 

Fyra stipendier finns just nu att söka. Varje stipendium är värt 25 000 kronor och delas ut av Ladies of FMCG i samarbete med rekryterings- och konsultföretaget Academic Search International och branschtidningen Fri Köpenskap.

– På Fri Köpenskap tycker vi att det är ett viktigt och okontroversiellt initiativ som vi gärna ställer oss bakom. Kvinnor behöver kvinnliga förebilder. Förhoppningsvis leder det till att det blir mer jämställt på ledningsnivå än vad som varit fallet hittills, säger redaktionella chefen Mona Johansson.

Mentorerna är profiler i branschen med lång erfarenhet från ledande positioner.

– Vi är positivt överraskade över att det varit relativt lätt att få så fantastiska kvinnor från branschen att ställa upp som mentorer, säger Veronica Kumlien.

En av dessa är Valios marknadschef Anette Björnlund.

– Eftersom detta mentorskap ligger utanför den egna arbetsplatsen kan det på ett otvunget och kravlöst sätt ge stöd för att mejsla ut vilka drivkrafter man har och hur man bäst får utlopp för dem, menar Björnlund.

Så här söker du:

  • För att kunna söka stipendierna behöver man först bli medlem i nätverket om man inte redan är det.
  • Ansökan görs via Ladies of FMCG:s hemsida senast tisdagen den 11 september.
  • Den 17 september utser juryn de fyra vinnarna. Urvalet baseras på motiveringen i ansökan samt på hur väl den sökande matchar någon av mentorerna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094