23948sdkhjf

O'boy-bristen snart över

Den nationella bristen på O'boy ledde till dyra andrahandsförsäljningar på Blocket – nu bekräftar Mondelez att produktionen är i gång.
I förra veckan uppmärksammades bristen på O'boy i landets affärer. På vissa ställen hade chokladdryckspulvret varit slut i ett par veckor, vilket ledde till att varumärkets ägare Mondelez till slut kommenterade situationen.

Enligt bolaget rörde det sig om en försenad installation av en ny produktionslinje för produkten, något som gjort att produktionen halkat efter.

– Det här medför också att produktionen av O’boy ligger lite efter, sade Celin Huseby, nordisk kommunikationsdirektör på Mondelez till 24Helsingborg under förra veckan .

Samtidigt försöker sluga hamstrare profitera på situationen – på tisdagens morgon fanns ett 30-tal annonser i hela landet om försäljning av O'boy ute på Blocket. Ett av de högre prisen landar på hisnande 10 000 kronor för 700 gram, där säljpitchen även lovar en nybakt bulle om paketet hämtas på plats. Det vanligaste priset ligger dock närmare tusenlappen för drygt 1 kilo.

Däremot ser det inte ut som om försäljarna har så mycket tid kvar att knyta ihop säcken på sina erbjudanden – Mondelez bekräftade nämligen under måndagseftermiddagen att produktionen har startat igen.

Den nya linjen är nu installerad och paketen rullar snart ut igen:

– Vi räknar med att skicka ut produkter till våra kunder inom loppet av denna vecka, och att de kommer ut till konsumenter i slutet av veckan, säger Celin Huseby, nordisk kommunikationschef på Mondelez, till Aftonbladet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094