23948sdkhjf

Ännu en Coop-butik i graven

Förra veckan blev det klart att Coop i Skänninge läggs ned. Nu tvingas nästa butik i graven. ”Försäljningen har inte gått att vända.”

Coop Konsum på Ahllöfsgatan i Arboga säljer sin sista vara den 28 oktober. Personalen informerades under gårdagen.

Det är en butik som har dragits med dålig lönsamhet under en lång tid. Vi har försökt att vända försäljningen men det har inte gått, säger Tobias Rydergren, presschef på Coop Sverige till Fri Köpenskap.

Nedläggningarna har varit återkommande hos Coop det senaste året. Bara förra veckan stod det klart att butiken i Skänninge går i graven. Även den med nedläggningsdatum den 28 oktober.

Det är inget svaghetstecken för Coop som helhet utan det rör sig snarare om enskilda butiker som inte längre hänger med i svängarna. Handelsmönster förändras och därför är det naturligt att se över butiksnätet.

Nedläggningar av vissa butiker ska enligt Coop snarare ses som ett naturligt steg i kedjans omprofilering. Butiksrenoveringarna är förknippade med stora investeringar och därför krävs en långsiktighet i kalkylen.

Vissa butiker når helt enkelt inte upp dit och då är det bättre att lägga de pengarna någon annanstans, säger Tobias Rydergren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063