23948sdkhjf

Vi kommer att skruva ner i framtiden

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Trendrapport: mer resande, mindre kött, mindre hotell och mindre butiker

Food & Friends släpper för 15:e året i rad sin trendrapport för mat- och dryckesvärlden och reduktion är ett genomgående tema, därav temat ”Turn it down”. Enligt Food & Friends går det nu att skåda de stora ”megatrenderna” som förutsågs för 14 år sedan i de mindre trender som syns just nu.

Läs också: Hälften tråkas ut av e-handel

I rapporten går det bland annat att utläsa att allt fler vill resa allt mer, men betala mindre för hotell. Mer avskalade men praktiska rum är lösningen och liknande utveckling syns inom handeln där mindre butiker, med rätt varor vid rätt tillfälle ersätter de stora varuhusen.

Återvinning och miljömedvetenhet är så klart en trend som endast fortsätter att rulla på och det hyperlokala är på modet.

Även köttätandet minskar betydligt, i Sverige med hela 4,6 procent enligt SJV.

– Trender tar tid och slår först igenom på allvar vid ett generationsskifte. Bland dagens ungdomar har många valt att äta mer grönt och ett spännande naturligt substitut för kött är frukten Jackfruit. Ja, det låter lite konstigt med en frukt som köttersättning, men dess trådiga, tuggiga konsistens har fått genomslag och kommer till Sverige snart, säger Lennart Wallander, vd Food & Friends i en kommentar.

Mer om: Food & Friends
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Då öppnar ny Stora Coop – 3000 kvadratmeter

Gränshandelsbutik stängs efter storfusk

Ica Sverige lägger ned Supermarket-butik

Nu vill regeringen införa skatt på plastbärkassar

Då öppnar Coop Norrbottens nya tillskott

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Han går in i Icas valberedning

Arkiv

Coop Norge testar avancerad butiksrobot

DVI: Augusti stark månad

Stort intresse från kedjorna för obemannade Moby Mart

Dagligvarugalan
Förra årets galavinnare om året som gått

På nytt jobb
Från Arla till Svegro

City Gross tar upp kampen om lunchkunderna

Lidl om Coops lågpriskoncept – intressant men inte oroande

Här är handlarna som satsar på skotrar

Optimism i dagligvaruhandeln drar upp handelsindex

Dagligvarugalan
Han levererar ekologisk gris till Dagligvarugalan

3

Krönika
5 miljarder flygblad – är det etiskt?

Sprängattentat mot livsmedelsbutik

Efter Skåneklustret: Hit kommer Lifvs nästa 10 butiker

Trender i matvärlden: Hyperlokalt och göra gott

Plus

Mötet
Bytte dressyrhästen mot egensnickrad butik

Chefen har ordet
CBS vd: Modigare och tuffare till varje pris

Då öppnar Matvärlden i Vällingby

”Vi ska vara game changers”, säger driftschefen.

Coop Norrbotten satsar 30 miljoner på butik

På nytt jobb
Axfoods presschef slutar: ”Ska inte mata talgoxar och lösa korsord”

De vann årets Livsmedelspris

Astrid och apornas butik i konkurs

Kommentar: Affären som inte blev av och Coops svåra balansgång

På nytt jobb
Hon är ny marknads- och regelutvecklare på Krav

Då öppnar Lidls tredje butik i samma stad

Digital Ica-handlare talar på Retaildagen

Urban Deli intill Hemköps flaggskepp har lagts ned i smyg

Coop lägger ned anrik kosmetikbutik

Lanthandel i konkurs

Här väntas en ny Lidl – 2 400 kvadratmeter

Mathem gör satsning på biogas

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.18