23948sdkhjf

Vi kommer att skruva ner i framtiden

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Trendrapport: mer resande, mindre kött, mindre hotell och mindre butiker

Food & Friends släpper för 15:e året i rad sin trendrapport för mat- och dryckesvärlden och reduktion är ett genomgående tema, därav temat ”Turn it down”. Enligt Food & Friends går det nu att skåda de stora ”megatrenderna” som förutsågs för 14 år sedan i de mindre trender som syns just nu.

Läs också: Hälften tråkas ut av e-handel

I rapporten går det bland annat att utläsa att allt fler vill resa allt mer, men betala mindre för hotell. Mer avskalade men praktiska rum är lösningen och liknande utveckling syns inom handeln där mindre butiker, med rätt varor vid rätt tillfälle ersätter de stora varuhusen.

Återvinning och miljömedvetenhet är så klart en trend som endast fortsätter att rulla på och det hyperlokala är på modet.

Även köttätandet minskar betydligt, i Sverige med hela 4,6 procent enligt SJV.

– Trender tar tid och slår först igenom på allvar vid ett generationsskifte. Bland dagens ungdomar har många valt att äta mer grönt och ett spännande naturligt substitut för kött är frukten Jackfruit. Ja, det låter lite konstigt med en frukt som köttersättning, men dess trådiga, tuggiga konsistens har fått genomslag och kommer till Sverige snart, säger Lennart Wallander, vd Food & Friends i en kommentar.

Mer om: Food & Friends
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dagligvarugalan
Här är alla vinnarna på Dagligvarugalan 2019

Stora Coop Visby blev Årets Butik.

Krönika
"Den tredje platsen" – där folk vill hänga

Dagligvarugalan
Bildspel: Hela Dagligvarugalan i bilder

I går korades branschens bästa butiker i Blå hallen.

Nu ska Ica klimatkompensera ägg

Här öppnar Willys butik nummer fyra

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Dagligvarugalan
Årets Butik satsar ännu hårdare: ”Nu bygger vi ringmur och Gotlandsavdelning”

”Håll i hatten, vi har bara börjat”, säger Stora Coop Visbys butikschef Markus Wahlgren.

Arkiv

Krönika
Marginalen äts upp av nya pålagor

Dagligvarugalan
De är Årets Leverantör

Dagligvarugalan
De har årets bästa Fiskavdelning

Dagligvarugalan
Nu står det klart: De är Årets Butik 2019

Dagligvarugalan
Det här är Årets Syftesdrivna ledare

Priset för Årets Syftesdrivna ledare på Dagligvarugalan gick till Carl-Johan Stålhammar, vd Coop Gotland.

Dagligvarugalan
Den här butiken kammade hem Fernando Di Lucas Hederspris

Dagligvarugalan
De har årets bästa Kött- och charkuteriavdelning

Dagligvarugalan
De stod för årets matinspiration

Priset för Årets Matinspiration gick till Accademia Di Luca - Medelhavsskolan.

Dagligvarugalan
De är Årets Förbutik

Dagligvarugalan
Här finns Årets Kassazon

Dagligvarugalan
Här finns Årets Skönhetsavdelning

Dagligvarugalan
De är Årets Dryckesbutik

Dagligvarugalan
De stod för Årets Hållbarhetsinitiativ

Dagligvarugalan
De har årets bästa Frukt & Gröntavdelning

Dagligvarugalan
Här är Årets Ostavdelning

Dagligvarugalan
De är Årets digitaliserade butik

Dagligvarugalan
Den här butiken har Årets Mejeriavdelning

Dagligvarugalan
Det här är Årets Ekobutik

Dagligvarugalan
De har Årets bästa brödavdelning

1

Dagligvarugalan
De tog emot Livsmedelshandlarnas Hederspris

Vatten, vin och veganskt på Europas största ekomässa

På nytt jobb
Ny chef hos City Gross Nyköping

Arla först ut med klimatneutralt mejerisortiment

Säfflehandlare i konkurs

Unga ratar köttet för klimatets skull

Ny citybutik med lanthandelskoncept

Nu vill regeringen införa skatt på plastbärkassar

Då öppnar Coop Norrbottens nya tillskott

DVI: Augusti stark månad

Han går in i Icas valberedning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.223