23948sdkhjf

Handlarna: ”Politiskt vakuum”

Handlarna är oroliga efter valet: ”Det är rörigare än någonsin.”

Ett politisk vakuum där allt står stilla är risken efter gårdagens val. Det tror Mattias Crammer, handlare på Ica Supermarket i Sundbyberg utanför Stockholm.

Det känns rörigare än någonsin och man har ingen aning om vilken regering som kommer att bildas. Det känns som att det är stor risk att allt blir stillastående, vilket så klart inte vore bra, säger han till Fri Köpenskap.

Det definitiva valresultatet kommer på onsdag då även utlandsröster och släpande förtidsröster räknas. Mandatfördelningen mellan de rödgröna (144) och Alliansen(143) är jämn. Stefan Löfven vägrade att avgå på Alliansens begäran i natt och en osäkerhet om vilken regering som kan tänkas bildas har uppstått.

Yrkesmässigt är den viktigaste frågan för Mattias Crammer precis som bland de flesta andra butiker, brottsfrågan. Det brottsliga svinnet uppgår till ungefär en miljon kronor årligen och säkerhetskostnaderna lägger till ytterligare 500 000.

Jag hoppas verkligen att man tar tag i brottsfrågan, men jag tror att vi har fått upp det på allvar i politikernas agendor, säger han.

Magnus Holm, handlare på Hemköp i Dalby är också orolig för den politiska utvecklingen.

Jag är orolig över mycket både arbetsmässigt och som privatperson. Det känns som ett politiskt dödläge just nu och det är negativt för alla, säger han till Fri Köpenskap.

För butiken tror han att det bästa vore ett regeringsskifte.

Jag tror att det blir en mittenregering där Alliansen tar ansvar och inte går på SD:s linje.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079