23948sdkhjf

Stor omställning hos Coop Värmland

Coop Värmland släpper en 58 000 kvadratmeter tomt och bygger ett nytt huvudkontor med butik.

Coop Värmland vill avyttra tomten på 58 000 kvadratmeter på Orrholmen i Karlstad. Området har tidigare inhyst både lager och logistik samt produktion av chark och bageri.

Men dessa verksamheter har flyttats så vi står med en stor yta som inte används, säger Tomas Sjölander, vd på Coop Värmland till Fri Köpenskap.

Istället ska kedjan bygga ett nytt, mindre, huvudkontor med tillhörande butik. Coop Värmland är nu i samråd med kommunen och en ny detaljplan väntas vara beslutad under första halvåret 2019. Huvudkontoret är tänkt att ligga ovanför butiken och övriga tomten är tänkt att användas till omkring 1 000 bostäder, förskola samt andra butiker och verksamheter.

Det är ett väldigt attraktivt och vältrafikerat läge fem minuter från centrum som vi inte gärna släpper, konstaterar Tomas Sjölander.

I vilket format och hur stor butiken planeras bli vill kedjan inte dagsläget inte avslöja men butiken tros kunna stå klar inom två till tre år.

Planerna är en del i det större omställningsarbete som kedjan genomgår. I dagsläget är 26 av 44 butiker omställda till de nya formaten.

Det går väldigt bra, vi har en hög omställningstakt just nu och vi ser att vi får goda försäljningseffekter i butikerna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143