23948sdkhjf

Uppgifter: Coca-Cola utforskar cannabis-dryck

Läskjätten i samtal med kanadensisk marijuanaproducent om icke-psykoaktiva cannabis-ämnen i ny dryck, rapporterar kanadensiska BNN Bloomberg.
Coca-Cola är i samtal med Aurora Cannabis, ett kanadensiskt marijuanaföretag, om utveckling av cannabis-infuserade drycker, säger flera källor till kanadensiska tv-kanalen BNN Bloomberg .

Till skillnad från tidigare exempel, där dryckestillverkare som bland annat Heineken har använt sig av psykoaktiva ämnet THC i produktionen, ska Coca-Cola vara inriktade mot det icke rusgivande ämnet CBD. Enligt tv-kanalens källor ska det röra sig om en återhämtningsdryck, inriktad mot att lindra till exempel inflammationer eller smärta.

Enligt Kent Landers, talesperson för Coca-Cola, avböjer Coca-Cola att kommentera om Aurora för BNN Bloomberg, men tillägger att företaget likt många andra inom dryckesindustrin håller nära uppsyn på tillväxten av CBD som en ingrediens i hälsodrycker runtom i världen. "Inga beslut har tagits ännu", skriver han vidare i ett uttalande till tv-kanalen.

Uppgifterna kommer cirka en månad innan cannabis legaliseras i Kanada den 17 oktober.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078