23948sdkhjf

Coops Miró stannar i Karlstad

Dyrbart konstverk lånas ut till museum.

Fri Köpenskap har tidigare skrivit om Coop Värmlands planer på att sälja en riktig dyrgrip, ett konstverk skapad av den spanske konstnären Joan Miró. Verket med medföljande låda har beräknats vara värt mellan två till sex miljoner kronor.

Verket kunde dock inte säljas till vem som helst då det anses vara en del av Värmlands kulturarv och nu har en överenskommelse med Värmlands Museum träffats där Coop lånar ut verket.

– Vi ställde lite krav på köparen för att se till att verket skulle stanna kvar i trakten samt kunna visas upp för allmänheten och på så vis behålla det här kulturarvet. Vi har gjort vår undersökning av potentiella köpare och kunde inte hitta en, så det känns bra att vi nu gjort den här överenskommelsen med Värmlands Museum, säger Coop Värmlands vd Tomas Sjölander till Fri Köpenskap.

Värmlands Museum byggs just nu om och exakt hur och var verket kommer att visas upp är ännu inte klart Förhoppningen är att Mirón kommer att visas upp vid nyöppningen i juni 2019.

– Vi är väldigt glada över att få ta emot det här vekret, det är en jättefin lösning, nuu ska vi hitta en bra plats att visa upp den på. Hade vi inte byggt om hade det varit svårare att kunna ställa ut den, men u får alla värmlänningar en chans att s det här verket, säger Länsmuseichef Åsa Hallén.

Då kommer även den unika lådan som legat undangömt i ett bankfack i 35 år, som förmodligen är värd dubbelt så mycket som själva verket, kunna visas upp för allmänheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078