23948sdkhjf

Coop skrotar Lilla Coop

Går från tre koncept till två.

Coop har sedan 2015 reducerat ned sina tidigare fem butikskoncept till tre, Lilla Coop, Coop och Stora Coop. Nu reduceras dessa format ytterligare till endast två, Coop och Stora Coop.

– Vi ser att vi har haft ett behov att möta en förändrad marknad som ser annorlunda ut än för tre år sedan och vi kommer nu att jobba mer modulbaserat utifrån lokala förhållanden, säger Bodil Jönsson Lindgren, chef för format och butiksupplevelse till Fri Köpenskap.

Post och kiosk, kommer nu att kompletteras med ytterligare moduler som till exempel bistro eller upphämtningsmoduler för online-handeln.

– Det har hänt mycket på marknaden och det här är ett sätt att möta förändringarna på ett bra sätt. Förutom de moduler som vi redan har kommer det att finnas en större inriktning på att äta ute med till exempel café eller bistro samt moduler för e-leveranser av varor, säger Bodil Jönsson Lindgren.

Kommer det här att påverka de som jobbar i Lilla Coop-butiker idag?

– Nej de påverkas inte på något sätt, det låter kanske mer dramatiskt än vad det faktiskt är. Alla de butiker som idag går under namnet Lilla Coop kommer att stegvis bli till Coop. Det är bara formatet och namnet som ändras, säger Bodil Jönsson Lindgren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156