23948sdkhjf

Axfood anställer på nytt sätt – algoritmer träffar bättre

Framtidens stjärnor hittas med hjälp av artificiell intelligens.

Anställningsintervju, handslag och sen är det färdigt.
Så gick det till förr, innan artificiell intelligens hittade de otippade stjärnorna.

Läs också: Unga talanger kliver in på Ica

– Axfood har helt ändrat sättet som vi anställer på. I dag använder vi oss av en algoritm när vi anställer och den träffar betydligt bättre, är mindre diskriminerande och fördomsfritt, säger Louise Ring, HR-direktör på Axfood.

– Den vanligaste utgångspunkten är att chefen väljer de som liknar hen, att de då torde vara lika förträffliga som en själv, men det har visat sig vara en ganska svag grund för framgång, säger Martin Ingvar, hjärnforskare på Karolinska Institutet.

Almedalen är fullt av öppna seminarier och mingel-tillställningar, men det finns en annan arena också. Den lite mer hemliga. De runda bords-samtalen. Under årets Almedalsvecka bjöd företaget Assessio in till ett runda bords-samtal på Wisby Hotell för att diskutera hur organisationer kan arbeta effektivt med att hitta rätt kompetens, vilket ett av de främsta hindren för tillväxt i Sverige.

Samtalets moderator, Stefan Fölster, vd för Reforminstitutet, inledde med att berätta att väl fungerande rekryteringsprocesser är en kritisk framgångsfaktor för tillväxt. Han konstaterade att lovande personer sorteras bort i dag utan att de fått en chans att visa vad de går för. Det innebär att det skapas orättvisor och försämrar företagens konkurrenskraft. Utmaningarna är stora nog för rekryterare och organisationerna själva, men närmast övermäktig för exempelvis Arbetsförmedlingen.

Läs också: Efter 14 år på Ica går han till Axfood

För att beskriva möjligheterna med algoritmer, tog Assessios seniora konsult Anders Hectorlinde ordet. Han beskrev tekniken och vilken evidens som finns för dess förmåga att stärka mångfald, engagemang hos medarbetare och konkurrenskraften.
Den nya matchningstekniken tar bort orättvisor och ökar träffsäkerheten, menade han. Algoritmer och artificiell intelligens, AI, i kombination med vetenskapliga arbetspsykologiska tester ger alla arbetssökande chansen att visa upp en mer heltäckande bild av sin förmåga än vad som framgår av ett CV. Arbetsgivaren får en möjlighet att finna värdefull kompetens på nya platser och undvika risken för likriktade rekryteringar.

– Ofta ställs krav som sållar bort oslipade förmågor. Tendensen är att övervärdera tidigare erfarenhet och kunskap på bekostnad av personens förutsättningar att matcha de beteendeförväntningar som finns i rollen. Det finns inte mycket stöd i forskningen för att medarbetare blir speciellt mycket bättre på grund av tiden som gått från 3 till 10 år inom ett yrke.

Professorn och hjärnforskaren Martin Ingvar höll med:

– Vi använder oss alla av algoritmer, som till exempel att vi tenderar att tänka att de som är lika oss själva är förträffliga människor, men där har vi väldigt mycket mindre data. Kanske bara den enda variabeln och det ger ett klart mindre träffsäkert utfall.
Han berättar om ett test som gjorts på institutionen för neurovetenskap, som skulle kunna förutsäga psykos, det vill säga när en människa helt tappar kontakten med verkligheten. De hade bland annat frågat om vidskeplighet och den enda variabeln förutspådde psykoser bättre än något annat. En vidskeplig människa hade 12 gånger högre risk att senare i livet få en psykos.

Detta visar att en till synes ovidkommande variabel kan ha en betydande utskiljningsfaktor. En annan fördel med större algoritmer, är förmågan att förutspå.

– Vi människor lever i det förflutna, vi tittar på historien och förmodar att den ska upprepa sig. Inte minst i rekryteringsprocesser. Vad har personen gjort och tidigare presterat? Det utesluter en stor grupp på arbetsmarknaden, nämligen de förmågor som ännu inte är en upptäckt förmåga, säger Martin Ingvar.

Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dagligvarugalan
Här är alla vinnarna på Dagligvarugalan 2019

Stora Coop Visby blev Årets Butik.

Krönika
"Den tredje platsen" – där folk vill hänga

Dagligvarugalan
Bildspel: Hela Dagligvarugalan i bilder

I går korades branschens bästa butiker i Blå hallen.

Nu ska Ica klimatkompensera ägg

Här öppnar Willys butik nummer fyra

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Krönika
Marginalen äts upp av nya pålagor

Arkiv

Dagligvarugalan
Årets Butik satsar ännu hårdare: ”Nu bygger vi ringmur och Gotlandsavdelning”

”Håll i hatten, vi har bara börjat”, säger Stora Coop Visbys butikschef Markus Wahlgren.

Dagligvarugalan
De är Årets Leverantör

Dagligvarugalan
Nu står det klart: De är Årets Butik 2019

Dagligvarugalan
Det här är Årets Ekobutik

Dagligvarugalan
Här finns Årets Kassazon

Dagligvarugalan
Här finns Årets Skönhetsavdelning

Dagligvarugalan
De stod för Årets Hållbarhetsinitiativ

Dagligvarugalan
De har årets bästa Fiskavdelning

Dagligvarugalan
Den här butiken kammade hem Fernando Di Lucas Hederspris

Dagligvarugalan
De stod för årets matinspiration

Priset för Årets Matinspiration gick till Accademia Di Luca - Medelhavsskolan.

Dagligvarugalan
De är Årets Förbutik

Dagligvarugalan
Det här är Årets Syftesdrivna ledare

Priset för Årets Syftesdrivna ledare på Dagligvarugalan gick till Carl-Johan Stålhammar, vd Coop Gotland.

Dagligvarugalan
De är Årets Dryckesbutik

Dagligvarugalan
De har årets bästa Frukt & Gröntavdelning

Dagligvarugalan
Här är Årets Ostavdelning

Dagligvarugalan
De är Årets digitaliserade butik

Dagligvarugalan
De har årets bästa Kött- och charkuteriavdelning

Dagligvarugalan
De är Årets Tidskriftsbutik

1

Dagligvarugalan
De tog emot Livsmedelshandlarnas Hederspris

Dagligvarugalan
Den här butiken har Årets Mejeriavdelning

Dagligvarugalan
De har Årets bästa brödavdelning

På nytt jobb
Ny chef hos City Gross Nyköping

Arla först ut med klimatneutralt mejerisortiment

Vatten, vin och veganskt på Europas största ekomässa

Säfflehandlare i konkurs

Unga ratar köttet för klimatets skull

Ny citybutik med lanthandelskoncept

Nu vill regeringen införa skatt på plastbärkassar

Då öppnar Coop Norrbottens nya tillskott

DVI: Augusti stark månad

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.269