23948sdkhjf

Axfood anställer på nytt sätt – algoritmer träffar bättre

Framtidens stjärnor hittas med hjälp av artificiell intelligens.

Anställningsintervju, handslag och sen är det färdigt.
Så gick det till förr, innan artificiell intelligens hittade de otippade stjärnorna.

Läs också: Axfoods nya grepp ska vässa e-handeln

– Axfood har helt ändrat sättet som vi anställer på. I dag använder vi oss av en algoritm när vi anställer och den träffar betydligt bättre, är mindre diskriminerande och fördomsfritt, säger Louise Ring, HR-direktör på Axfood.

– Den vanligaste utgångspunkten är att chefen väljer de som liknar hen, att de då torde vara lika förträffliga som en själv, men det har visat sig vara en ganska svag grund för framgång, säger Martin Ingvar, hjärnforskare på Karolinska Institutet.

Almedalen är fullt av öppna seminarier och mingel-tillställningar, men det finns en annan arena också. Den lite mer hemliga. De runda bords-samtalen. Under årets Almedalsvecka bjöd företaget Assessio in till ett runda bords-samtal på Wisby Hotell för att diskutera hur organisationer kan arbeta effektivt med att hitta rätt kompetens, vilket ett av de främsta hindren för tillväxt i Sverige.

Samtalets moderator, Stefan Fölster, vd för Reforminstitutet, inledde med att berätta att väl fungerande rekryteringsprocesser är en kritisk framgångsfaktor för tillväxt. Han konstaterade att lovande personer sorteras bort i dag utan att de fått en chans att visa vad de går för. Det innebär att det skapas orättvisor och försämrar företagens konkurrenskraft. Utmaningarna är stora nog för rekryterare och organisationerna själva, men närmast övermäktig för exempelvis Arbetsförmedlingen.

Läs också: Årets livsmedelshalvdag på Empack

För att beskriva möjligheterna med algoritmer, tog Assessios seniora konsult Anders Hectorlinde ordet. Han beskrev tekniken och vilken evidens som finns för dess förmåga att stärka mångfald, engagemang hos medarbetare och konkurrenskraften.
Den nya matchningstekniken tar bort orättvisor och ökar träffsäkerheten, menade han. Algoritmer och artificiell intelligens, AI, i kombination med vetenskapliga arbetspsykologiska tester ger alla arbetssökande chansen att visa upp en mer heltäckande bild av sin förmåga än vad som framgår av ett CV. Arbetsgivaren får en möjlighet att finna värdefull kompetens på nya platser och undvika risken för likriktade rekryteringar.

– Ofta ställs krav som sållar bort oslipade förmågor. Tendensen är att övervärdera tidigare erfarenhet och kunskap på bekostnad av personens förutsättningar att matcha de beteendeförväntningar som finns i rollen. Det finns inte mycket stöd i forskningen för att medarbetare blir speciellt mycket bättre på grund av tiden som gått från 3 till 10 år inom ett yrke.

Professorn och hjärnforskaren Martin Ingvar höll med:

– Vi använder oss alla av algoritmer, som till exempel att vi tenderar att tänka att de som är lika oss själva är förträffliga människor, men där har vi väldigt mycket mindre data. Kanske bara den enda variabeln och det ger ett klart mindre träffsäkert utfall.
Han berättar om ett test som gjorts på institutionen för neurovetenskap, som skulle kunna förutsäga psykos, det vill säga när en människa helt tappar kontakten med verkligheten. De hade bland annat frågat om vidskeplighet och den enda variabeln förutspådde psykoser bättre än något annat. En vidskeplig människa hade 12 gånger högre risk att senare i livet få en psykos.

Detta visar att en till synes ovidkommande variabel kan ha en betydande utskiljningsfaktor. En annan fördel med större algoritmer, är förmågan att förutspå.

– Vi människor lever i det förflutna, vi tittar på historien och förmodar att den ska upprepa sig. Inte minst i rekryteringsprocesser. Vad har personen gjort och tidigare presterat? Det utesluter en stor grupp på arbetsmarknaden, nämligen de förmågor som ännu inte är en upptäckt förmåga, säger Martin Ingvar.

Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu
Plus

Mötet
Hon vässar ledarskapet ytterligare

Hållbarhetschefen på Ica om sitt MBA-stipendium.

Alla gräver inte guld vid gränsen

Gottekungen.se lägger ned. Kunderna rasar: "Kända bland de flesta banker nu".

Ica-butik stänger

Dole säljer i Sverige och Finland

Coop dubbla finalister

Nyhetsbrev

Helautomatiska måltidslösningar

Dagabs nya färskvarulager får fokus på färdigt.

Arkiv

Krönika
Vinst att samarbeta med leverantörer

Plus

Matens framtid finns i Stockholm

Ekologisk mat är sämre för klimatet

Frifräsare öppnar intill Ica i förorten

Mångkulturellt sortiment, e-handel och synergier med en järnaffär i fokus.

Plus

”Vi säljer varor från hela världen”

Plus

Dagligvaruhandeln missar årligen hundratals miljoner kronor

Experten: Vilja och och kunskap saknas om nya kundgrupper

Postpanik på Coop

Ica ökar investeringarna

1 500 protesterar mot Ica-nedläggning

Så prioriterar Ica 2019

E-handel och convenience två av sju fokusområden.

Plus

Dagligvarugalan
Tekniska kartor och etiketter i digital butik

Årets digitaliserade butik har kapat kostnader och ökat försäljningen med teknikens hjälp. Så lyckades de.

Axfoods nya grepp ska vässa e-handeln

Pantkampanj sprider sig i Skåne

Debatt
”Framtidssäkra med omnikanal – titta på Hema”

Nya Coop och Eurocash vid gränsen

400 miljoner plöjs ned i ny handelsplats i Storlien vid norska gränsen.

Nu står det klart: Amazons moln är i gång

Priserna fortsätter att dala

Ny Stora Coop i handelsnav

Öppnar vid en av Sveriges största handelsplatser.

Ledare
Gott nytt logistikår 2019!

Easyfill i deal med Carrefour

Två toppar årets julöl

Chefen har ordet
”Bästa julklappen: en handlingskraftig regering”

På nytt jobb
Han ska tillbaks till butiken

Apoteket ökar konkurrensen digitalt

På nytt jobb
Karin Brynell tillsätter ny vd på Metallkretsen

Så många vill köpa sin julskinka utan nitrit

Icas butiker spurtar mot mållinjen

Historiskt låg skörd av matpotatis

Fritt fram för snuskylarna

Matpriskollen: Återanvända erbjudanden

Sänd till en kollega

0.267