23948sdkhjf

City Gross i Efterlyst i kväll

"Det handlar om de organiserade stöldligorna."

I kväll, torsdag, uppmärksammas de organiserade stöldligorna live i TV3:s brottsprogram Efterlyst med Hasse Aro. En omfattande rakbladsstöld hos City Gross i Ytterby utanför Göteborg ligger i fokus. "Det är viktigt att det kommer upp till ytan”, säger butikschefen Kenneth Hult.

De organiserade stöldligorna har varit i det mediala ropet efter Fri Köpenskaps granskning av miljonhärvan i Göteborg den senaste tiden. I kväll, torsdag, klockan 20.00, uppmärksammas ett fall hos City Gross i Ytterby utanför Göteborg i tv-programmet Efterlyst.

Det är hög tid att den här typen av brott kommer upp i ljuset, så att vanligt folk förstår vad det handlar om, säger butikschefen Kenneth Hult till Fri Köpenskap.

Han har vid flera tillfällen råkat ut för de organiserade ligorna som länsar hyllorna på små men dyra varor. I det aktuella fallet som presenteras i Efterlyst rör det sig om rakblad till ett försäljningsvärde om cirka 15 000 kronor.

Det var tre män som kom in i butiken. En höll vakt medan de andra två förstörde våra skyddsanordningar vid rakbladen och länsade spjuten där de förvarades.

Stölden ägde rum under sommaren och tack vare övervakningsutrustning med hög bildkvalitet har butiken i detalj kunnat visa hur stölden gått till.

Vakten varnar de andra tjuvarna när kunder eller personal kommer. Om någon passerar så pausar de en stund. Efter de fått loss paketen så ser man tydligt hur de hittar ett avskilt område där de proppar på sig paketen, berättar Kenneth Hult.

Stölden gick snabbt. Efter tio minuter var tjuvarna ute ur butiken med alla rakblad.

Det är ju ganska dyra produkter det rör sig om. Paketen ligger på runt 150 till 200 kronor styck.

Och det är inte första gången han utsätts för stöldligornas räder.

De kommer och snor allt från kött till deodoranter och smink. Vi har till och med varit med om att de fyllt en kundvagn med kaffepaket och bara rullat ut.

Vad tycker du om att fallet uppmärksammas i Efterlyst?

Jag tycker att det är väldigt bra. Det är på tiden att den här typen av brottslighet kommer upp till ytan och någonstans måste man börja.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11