23948sdkhjf

Slakteri riskerar vite

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Uppsalabaserade Lövsta kött får kritik från Livsmedelsverket för låg temperatur på sterilisatorer vid anläggningen.

Vid en inspektion av slakteriet Lövsta kött utanför Uppsala anmärkte Livsmedelsverket på att fyra av slakteriets sterilisatorer inte höll måttet, rapporterar Upsala Nya Tidning.

Det har lett till att myndigheten nu hotar med vite på 10 000 kronor i veckan. Orsaken till den höga bötessumman är att slakteriet så sent som i april förra året fick anmärkningar av Livsmedelsverket för dåligt rengjorda redskap.

De problemen åtgärdades och skrevs av, men företaget fick betala 30 000 kronor i böter – bland annat för att inte ha lagat trasiga golv och väggar i tid.

Eftersom slakteriet tidigare haft problem med utrustning för rengöring av redskap ser Livsmedelsverket att problemet inte åtgärdades på ett hållbart sätt, och därmed höjer man nu den potentiella bötessumman, skriver UNT.

Enligt slakteriets vd har företaget investerat i ny utrustning för att temperaturen vid rengöringen ska hålla de 82 grader som krävs. Det är den utrustningen som nu har krånglat, men företaget uppger att problemet är löst sedan en tid tillbaka.

– Efter att vi åtgärdat det då fungerade de tre månader i rad, varpå Livsmedelsverket avskrev ärendet. Sedan har det uppstått nya problem och vi har investerat i nya delar som ska säkerställa att utrustningen fungerar under kommande inspektioner. Sedan augusti fungerar utrustningen som den ska, säger vd Gustav Blomster till UNT.

Om åtgärderna inte godkänns av Livsmedelsverket ska företaget med start från 1 oktober betala 10 000 kronor i böter för varje ny kalendervecka tills problemet är löst.
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här är City Gross nya convenience-butiker

Butiker på 700 till 1 200 kvadratmeter med brett utbud och större tillgänglighet.

Ica Nära-handlare bygger egen bistro

Dagligvarugalan
Sista chansen nominera till Dagligvarugalan

Årets butik-juryn har varit landet runt för att hitta de bästa kandidaterna.

Kraftig kritik mot livsmedelskontrollerna

Krönika
"Visst kan man tävla i innovationer"

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Dämpad vår för livsmedelsföretagen

Arkiv

Glutenfritt bageri till Ica – via Fazer

Coop lägger ned – på grund av gruva

På nytt jobb
Ny CDO på Ica: "Kraft till tech"

Direkten öppnar i Baronen

Tuff resa mot rätt temperatur

Energiomställning är en svår resa då butiks-besöket ska vara attraktivt

Norska laxdöden kan kosta miljard

På nytt jobb
Skånemejerier med ny hållbarhetschef

Ica rullar ut cykeldepåer: ”Moduler med pumpar och laddare”

Coop tar in omtalad vegoburgare

City Gross cateringförvandling ger effekt

Coop börjar med hundparkeringar

Nätverk med livsmedelshandlare spar energi

De kan vinna ekopris

Icahandlare rasar mot detaljplan: ”Ett hot mot vår verksamhet”

På nytt jobb
Ny kommunikationschef på Orkla

Forskning visar: fräscha dörrar är effektiva

Butik i konkurs: "Beklagar att stans bästa butik tvingas lägga ned"

Ledare
Personalen i skuggan av tekniken

Kraftig fläskprisökning – snart i Sverige

Kopparbergs backar

På nytt jobb
Han går från Spotify till Gastrofy

Ekobutik i konkurs

Zetadisplay visar stark tillväxt

Få kunder anmäler prisfusk

Krönika
Dags att reformera kampanjsystemet

Ica går över till svenskodlade plommontomater

Plus

Vd:n som ska göra Coop coolt igen

Chefen har ordet
Glöm inte våra egna entreprenörshjältar

Matspars statistik: ”Kvantum på hugget”

På nytt jobb
Ny kommunikationsdirektör på Scandi Standard

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.144