23948sdkhjf

Slakteri riskerar vite

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Uppsalabaserade Lövsta kött får kritik från Livsmedelsverket för låg temperatur på sterilisatorer vid anläggningen.

Vid en inspektion av slakteriet Lövsta kött utanför Uppsala anmärkte Livsmedelsverket på att fyra av slakteriets sterilisatorer inte höll måttet, rapporterar Upsala Nya Tidning.

Det har lett till att myndigheten nu hotar med vite på 10 000 kronor i veckan. Orsaken till den höga bötessumman är att slakteriet så sent som i april förra året fick anmärkningar av Livsmedelsverket för dåligt rengjorda redskap.

De problemen åtgärdades och skrevs av, men företaget fick betala 30 000 kronor i böter – bland annat för att inte ha lagat trasiga golv och väggar i tid.

Eftersom slakteriet tidigare haft problem med utrustning för rengöring av redskap ser Livsmedelsverket att problemet inte åtgärdades på ett hållbart sätt, och därmed höjer man nu den potentiella bötessumman, skriver UNT.

Enligt slakteriets vd har företaget investerat i ny utrustning för att temperaturen vid rengöringen ska hålla de 82 grader som krävs. Det är den utrustningen som nu har krånglat, men företaget uppger att problemet är löst sedan en tid tillbaka.

– Efter att vi åtgärdat det då fungerade de tre månader i rad, varpå Livsmedelsverket avskrev ärendet. Sedan har det uppstått nya problem och vi har investerat i nya delar som ska säkerställa att utrustningen fungerar under kommande inspektioner. Sedan augusti fungerar utrustningen som den ska, säger vd Gustav Blomster till UNT.

Om åtgärderna inte godkänns av Livsmedelsverket ska företaget med start från 1 oktober betala 10 000 kronor i böter för varje ny kalendervecka tills problemet är löst.
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu
Plus

Mötet
Hon vässar ledarskapet ytterligare

Hållbarhetschefen på Ica om sitt MBA-stipendium.

Alla gräver inte guld vid gränsen

Gottekungen.se lägger ned. Kunderna rasar: "Kända bland de flesta banker nu".

Ica-butik stänger

Dole säljer i Sverige och Finland

Coop dubbla finalister

Nyhetsbrev

Helautomatiska måltidslösningar

Dagabs nya färskvarulager får fokus på färdigt.

Arkiv

Krönika
Vinst att samarbeta med leverantörer

Plus

Matens framtid finns i Stockholm

Frifräsare öppnar intill Ica i förorten

Mångkulturellt sortiment, e-handel och synergier med en järnaffär i fokus.

Ekologisk mat är sämre för klimatet

Plus

”Vi säljer varor från hela världen”

Plus

Dagligvaruhandeln missar årligen hundratals miljoner kronor

Experten: Vilja och och kunskap saknas om nya kundgrupper

Ica ökar investeringarna

1 500 protesterar mot Ica-nedläggning

Postpanik på Coop

Så prioriterar Ica 2019

E-handel och convenience två av sju fokusområden.

Axfoods nya grepp ska vässa e-handeln

Plus

Dagligvarugalan
Tekniska kartor och etiketter i digital butik

Årets digitaliserade butik har kapat kostnader och ökat försäljningen med teknikens hjälp. Så lyckades de.

Pantkampanj sprider sig i Skåne

Debatt
”Framtidssäkra med omnikanal – titta på Hema”

Nya Coop och Eurocash vid gränsen

400 miljoner plöjs ned i ny handelsplats i Storlien vid norska gränsen.

Nu står det klart: Amazons moln är i gång

Priserna fortsätter att dala

Ny Stora Coop i handelsnav

Öppnar vid en av Sveriges största handelsplatser.

Ledare
Gott nytt logistikår 2019!

Easyfill i deal med Carrefour

Två toppar årets julöl

Chefen har ordet
”Bästa julklappen: en handlingskraftig regering”

På nytt jobb
Han ska tillbaks till butiken

Apoteket ökar konkurrensen digitalt

På nytt jobb
Karin Brynell tillsätter ny vd på Metallkretsen

Så många vill köpa sin julskinka utan nitrit

Icas butiker spurtar mot mållinjen

Historiskt låg skörd av matpotatis

Fritt fram för snuskylarna

Matpriskollen: Återanvända erbjudanden

Sänd till en kollega

0.166