23948sdkhjf

Vegme fyller på med färdigrätter

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Ny kategori för vegomärket när Vegme lanserar veganska färdigrätter.

Vegoföretaget Vegme har identifierat en lucka i en marknad där vegotrenden ökar fortsatt, något som gör att man väljer att lansera produkter i en ny kategori.

Med tre veganska färdigrätter går Vegme in hos Ica, Coop och Hemköp, och siktar senare mot lanseringar hos 7-Eleven och Pressbyrån.

– Undersökningar hos vår målgrupp har också visat på en avsaknad av just veganska färdigrätter. Att idag gå till matbutiken för att köpa sig en vegansk färdig lunch eller middag är inte helt enkelt, eftersom utbudet är så pass begränsat, säger Linda Öhman, marknadschef på Vegme, i ett pressmeddelande.

De tre rätterna – vegobullar med mos, thaigryta och pasta Bolognese – baseras alla på tidigare Vegme-produkter som vegobullar och vegofärs.

Samtidigt passar man också på att släppa en ny smakvariant av företagets tidigare produkt, en vegansk bearnaisesås, samt en färsk, formbar vegansk färs baserad på sojaprotein. Den senare går in hos Ica, Coop och City gross, medan bearnaise-varianten tas in av Coop och City gross.
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Vad är det största som hänt dig och din verksamhet?

Fri Köpenskap frågar branschfolk om året som gått.

Ledare
Gott nytt logistikår 2019!

Polisen har jullov i bedrägeriarbetet

Ny Stora Coop i handelsnav

Öppnar vid en av Sveriges största handelsplatser.

Chefen har ordet
Bästa julklappen: en handlingskraftig regering

Nyhetsbrev

På nytt jobb
Han ska tillbaks till butiken

Arkiv

Easyfill i deal med Carrefour

På nytt jobb
Ny butikschef på Hemköp Stäket

Återvänder från Nacka Forum.

Två toppar årets julöl

Årets livsmedelshalvdag på Empack

Apoteket ökar konkurrensen digitalt

På nytt jobb
Karin Brynell tillsätter ny vd på Metallkretsen

Icas butiker spurtar mot mållinjen

Willys introducerar ”Bröl”

Gammalt bröd blir mörk julöl. ”Mycket populär”.

Så många vill köpa sin julskinka utan nitrit

Plus

Maxi-handlaren: ”Så blev vi lönsamma på nätet

Ica Maxi Erikslund nettoomsätter 950 000 kronor i veckan på nätet och är lönsamma. Här är deras bästa tips som lyfter din försäljning.

Historiskt låg skörd av matpotatis

Plus

Mötet
”Butikens roll i samhället blir allt mer komplex”

Icahandlaren Jenni Steiner brinner för att göra skillnad.

200 nya jobb när Arvid Nordquist expanderar

Planerar nytt kafferosteri i Järfälla utanför Stockholm.

Lista: Största bolagen inom convenience

Så stora är de – och så växer de.

Fritt fram för snuskylarna

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Matpriskollen: Återanvända erbjudanden

LRF: Priset på svensk mat måste höjas

På nytt jobb
Ny marknadsdirektör på Apoteket

Lägsta matpriserna på två år

Nya Tempo i Sälen satsar på tacos

På nytt jobb
Letade läget i 25 år – sen slog han till

Från pappersflaskor till bananband

Handeln ska bli bäst på arbetsmiljö

Lanserar ersättning för plastsugrör

Klartecken för ny Lidl i centrum

På nytt jobb
Sia glass byter vd

Orkla säljer asiatisk dam

Fastighetsägaren: ”City Gross ska betala 13 miljoner”

Chefen har ordet
”Vi måste förtjäna våra kunder”

Sänd till en kollega

0.207