23948sdkhjf

43 butiker byter ägare

Icabutiker i stor fastighetsaffär.

First North-listade Tre Kronor Property köper 50 fastigheter till ett värde av över 900 miljoner kronor. 43 av fastigheterna är dagligvarubutiker. De flesta av dem Icabutiker.

Fastigheterna i portföljen finns företrädesvis i södra och mellersta Sverige, vilket överlappar väl med Tre Kronors nuvarande fastigheter, enligt ett pressmeddelande.

I dagsläget är Systembolaget Tre Kronors största hyresgäst, men efter affärens genomförande tas den positionen av Ica.

Säljare är Property Group som i sin tur förvärvade beståndet från Sveafastigheter våren 2016 i en jätteaffär på sammanlagt 4,3 miljarder kronor, enligt branschtidningen Fastighetsvärlden.

Genom detta förvärv utökas Tre Kronors totala uthyrningsbara area med 68 787 kvadratmeter. Beräknat driftnetto ökar genom förvärvet från cirka 87 miljoner kronor till cirka 137 miljoner kronor på årsbasis. Beräknat förvaltningsresultat före skatt ökar från cirka 51 miljoner kronor till cirka 80 miljoner kronor på årsbasis.

För att finansiera köpet genomför Tre Kronor Property en nyemission på 350 miljoner kronor.

"Motivet till den riktade nyemissionen till allmänheten är att säkerställa att Tre Kronor tillförs kapital för att kunna genomföra förvärvet. Syftet med beslutet om en riktad nyemission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är huvudsakligen att tillvarata möjligheten att, på attraktiva villkor, till en begränsad kostnad och kort tid, anskaffa kapital för tillväxt, och därmed främja Tre Kronors möjligheter att skapa ytterligare värde för alla aktieägare", framhåller bolaget i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11