23948sdkhjf

KF-bossen: ”Nu ska vi skapa lönsamhet”

Här är Coops nya planer. Omstruktureringarna i styrelsen ska resultera i bättre beslut och snabbare genomförande. ”Det blir en stor fördel."

I går kunde Fri Köpenskap berätta att Coop Sverige ruskar om i styrelsen. Christina Tillman lämnar och fem nya tillkommer:

  • Christian Wijkström, vd Coop Butiker & Stormarknader.
  • Anders Stake, vd Coop Mitt.
  • Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten.
  • Richard Hedsand, vd Coop Kristianstad och Blekinge.
  • Jerry Svennerlind, vd Kf Göta.

Det rör sig alltså om vd:ar för Coops föreningar runtom i landet.

Vi har nu representanter för landets sju största föreningar och totalt 90 procent av landets butiksdrift runt bordet. Det är en väldigt stor fördel, säger Tommy Ohlström, styrelseordförande i Coop Sverige till Fri Köpenskap.

Förhoppningen är att greppet ska resultera i effektivare och mer butiksnära beslut men också snabbare praktiska genomföranden.

Planerna går snabbare att sjösätta om de som faktiskt ska verkställa är med och fattar besluten redan från början.

Processen för att möjliggöra förändringen har pågått under en tid och greppet är ett viktigt steg mot bättre lönsamhet, menar Tommy Ohlström.

För att skapa medlemsnytta på allvar behöver vi förbättra lönsamheten, och det här är ett viktigt steg i rätt riktning.

Och Coop andas optimism. Omprofileringen till de nya formaten och renoveringar av befintligt butiksnät har gett vind i seglen.

Coop utvecklas riktigt bra när det gäller försäljning och marginal, men det finns fortfarande mycket kvar att göra. Vi behöver nog två till tre år innan vi når en god europeisk lönsamhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125