23948sdkhjf

Willys ersätter Hemköp på söder

Hemköp Mariahallen på Södermalm i Stockholm har fått stänga. I stället ska Willys slåss med den hårda konkurrensen. ”Vi ska nog se till att röra om i grytan”.

Att Willys väljer centrala stadslägen är ingen vanlig syn. Senast det hände var öppningen vid Fridhemsplan i Stockholm 2014 och Hvitfeldtsplatsen i Göteborg 2013.

Men vi har märkt att det gått väldigt bra i dessa butiker så vi har fått blodad tand kan man säga. Willys har absolut en roll att spela i centrum, säger Johanna Eurén, kommunikationsansvarig till Fri Köpenskap.

Exakt hur det gick för Hemköp ekonomiskt är oklart men Axfood tror mer på Willys.

Vissa koncept passar bättre på vissa ställen helt enkelt, säger presschef Claes Salomonsson till Fri Köpenskap.

Den 18 oktober slår Willys upp portarna till den nya butiken i Hemköps gamla lokaler. Läget är ett ormbo av konkurrens med bland andra Coop, Paradiset och Ica Supermarket runt knuten. Men Willys är optimistiska eftersom riktiga lågprisalternativ saknas i området.

Det ser riktigt bra ut, vi ska nog kunna röra om i grytan ganska ordentligt. Vi ser att det finns en marknad även om det inte rör sig om en typisk Willys-butik, säger Johanna Eurén.

Butiken får en säljyta på drygt 2 000 kvadratmeter och byggs i tre våningar.

Bara det blir väldigt annorlunda. Willys-butikerna byggs normalt som enplansbutiker så det blir ett väldigt annorlunda grepp, konstaterar Johanna Eurén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078