23948sdkhjf

Ny Kvantum-handlare

För tio år sedan blev han en av Sveriges första Ica-handlare på nätet. Nu växlar han upp från Supermarket till Kvantum.

Peter Silfverhjelm, handlare på Ica Supermarket i Ödeshög, är sedan den 1 oktober ny handlare på Ica Kvantum i Huskvarna.

– Det känns väldigt spännande. Det blir en större butik med fler anställda, säger han till Fri Köpenskap.

Butiken öppnades för ett och ett halvt år sedan av Greger och Linda Carlpihl som istället tar över Ica Kvantum Nässjö. Samtliga rotationer sker inom en tio mils radie.

– Butiken i Ödeshög är ute till försäljning och tanken är att hitta en köpare innan den 1 mars. Tillsvidare driver jag två butiker.

Hur känns det då?

– Det är alltid en utmaning att driva två butiker och särskilt eftersom att en är helt ny för mig.

Butiken i Ödeshög har 800 kvadratmeter säljyta och 25 anställda. Den nya butiken har 2 500 kvadratmeter säljyta och 75 medarbetare.

– Organisationen växer så först handlar det om att sätta mig in i butiksdriften. Därefter får vi se. Måltidslösningar är något jag brinner för och som jag ser potentiell utveckling i.

Även e-handeln är ett område som kan tänkas utvecklas. Och kompetensen finns.

– När jag drev butik i Jönköping var jag faktiskt Sveriges första Handla24-handlare utanför Örebro. Det var tio år sedan nu, säger han och skrattar.

Fakta: Handla24

  • Handla24 var en tjänst som grundades 2008 och möjliggjorde att handla livsmedel från Ica på nätet. Tjänsten utgjorde både lösplock och matkassar. Leveransen kunde ske både till butiken eller hemmet. Handla24 har nu integreras med Icas övriga e-handel.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094