23948sdkhjf

Gefleortens mejeri effektiviserar produktutbud – varslar 20 personer

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

"För att kunna nå lönsamhet på mejeriet behöver vi göra förändringar både i sortimentet och i produktionen"

I ett pressmeddelande skriver Gefleortens mejeri att man kapar antalet artiklar i utbudet med ungefär 50 procent. Anledningen är att man har en vikande försäljning och ett negativt resultat. Dessutom skär man ner på personalstyrkan med 20 anställningar.

"Vi ser under året en vikande försäljning, speciellt på mjölk och yoghurt vilket ytterligare har förvärrat lönsamheten. Detta kräver åtgärder för att mejeriet i Gävle skall kunna vara kvar och utvecklas som ett lokalt mejeri."

Målet nu är att spara närmare 20 miljoner kronor. Detta uppnås bland annat med förenklat produktutbud.

– Vi slutar att producera olönsamma produkter medan Gefleortens mjölk, Dalamjölk, fil, grädde, naturell CF och mild naturell yoghurt kommer att finnas kvar i sortimentet. Det behövs helt enkelt förändringar för att vi ska kunna skapa förutsättningar för att mejeriet ska kunna behålla bassortimentet, säger Magnus Lindberg, mejerichef Arla Gefleortens, i pressmeddelandet.

Övriga artiklar inklusive storhushållssortimentet kommer att avslutas från och med vecka , 2019. Genom samgåendet med Arla kommer de produkter som inte längre tillverkas i Gefleortens kunna ersättas med andra produkter. Allt för att skapa en långsiktig lönsamhet och ett starkt erbjudande till kunderna.

– För att kunna nå lönsamhet på mejeriet behöver vi göra förändringar både i sortimentet och i produktionen. Jag är angelägen om att vi gör allt detta i full öppenhet. Mejeriet behöver helt enkelt sänka sina kostnader för att kunna överleva. Det är dock ett tråkigt besked att ge till mina medarbetare, säger Magnus Lindberg.
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

På nytt jobb
Två nya namn till Lantmännen

Butiker rustar upp Barnens ö

Ica-butiker i samarbete efter stormen Alfrida.

Rikspolischefen i samtal med handeln

Starkt år för skyltföretaget

Plus

Chefsintervjun
”Vi är motorn, hjärtat, i Axfoodkoncernen”

Stor intervju med Dagabs vd Nicholas Pettersson.

Nyhetsbrev

Chefen har ordet
Det är skarpt läge nu

Arkiv

Lidl vill fördubbla – i Danmark

Vertikal grönsaksodlare i konkurs

Slut på pengar för vertikalodlingsföretaget.

Största inköpen görs hos City Gross

Plus

Dagligvarugalan
Tipsen i charken: Griskind eller orm? Ica City löser biffen

Krönika
Checklista för att få rätt personal

Mat.se växlar upp med ny veganbutik

Ica är grönast - går om Coop

Det ser mörkt ut för Sainsbury's fusion

1

Coops ultimatum: Tillgänglighet eller nedläggning

Här finns Årets apotek

Kraftigt bakslag för Lidl: ”Trafikverket stryper kundtillförseln”

Coops kunder skänkte 330 000 träd

Scandi Standard såg minskad vinst

Coop Varberg bygger ut

På nytt jobb
Norskt styrelseproffs till Pricer

Arla vände från svagt första kvartal

På nytt jobb
Nya namn i Icas styrelse

På nytt jobb
Ica-chef går till Epicenter

Ica drar sig ur ytterligare en mässa

Livsmedelsbranschen växer snabbast på nätet

Här kan Coop få konkurrens av Ica

Billigare mat i januari

Så ska Coop Norge automatiseras

Hård smäll när kommunen tvingar äldre att handla i centrum

Chefen har ordet
Så tog vi oss genom skärselden

Ledare
Fri Köpenskap ökar snabbt – Tack för förtroendet

På nytt jobb
Han blir ny finanschef på Ica-handlarnas Förbund

De kan vinna Icas entreprenörspris

Så mycket ökade försäljningen i januari

Gotlandsbageri återuppstår – i Coops regi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.152