23948sdkhjf

Mathems vd sågar granskningen

Tomas Kull ställer sig kraftigt emot Aftonbladets granskning som visar på usla arbetsförhållanden hos Mathem.

Aftonbladets granskning i går visar på usla arbetsförhållanden för Mathems chaufförer och plockare. Granskningen lyfter upp exempel där förare tvingats byta mensskydd i bilarna och urinera i blåa backar.

Jag har sett allt från möglig glass till mänsklig urin, säger Peter Boucher, som jobbar på Mathems lager i Stockholm till Aftonbladet.

Men Tomas Kull, vd på Mathem tar kraftigt avstånd från granskningen.

– Det är mycket olyckligt att ta en bild av en möglig vara där vakuumförpackningen är bruten och beskriva det som något sorts missförhållande. Sådant händer alla handlare som får vakuumförpackade varor levererade till sig. Om förpackningen är bruten kan varan vara möjlig. Den hamnar i soptunnan och det är inget mer med det, säger han till Fri Köpenskap.

Samma gäller klippbilder bilder där varor syns ligga på golvet.

– Det är klart att det ser fult ut när man tagit bilder av vätskefläckar och varor på golvet, men det är sådant som händer och det städar man upp när det händer. Inspektionen för miljö och hälsa gör regelbundet kontroller i lokalen och de har hittills varit prickfria, säger Tomas Kull.

Efter granskningen i går ringde han direkt in en ny extra oberoende granskning som visade att 89 procent av de blå lådorna är helt prickfria. 11 procent innehöll lättare smuts och noll procent allvarlig smuts.

En punkt i Aftonbladets granskning som särskilt irriterat folk på sociala medier är toaletterna. Lastbilschaufförer berättar för tidningen att de har ont om tid att gå på toaletten. Tomas Kull avfärdar kritiken.

Vi har en väldigt tydlig lag som säger att chaufförerna är skylda att ta raster. Vi ställer oss inte på något sätt emot lagen utan tvärtom så uppmuntrar vi den genom att alltid lägga in raster i våra körscheman. För att hjälpa förarna ytterligare har vi till och med tagit fram en app som visar vart det finns offentliga toaletter att använda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093